Fotoshoot: behind the scenes

Wat een mooie productie! Op de inspirerende locatie bij IJM in Amsterdam stylde stilist Marianne Luning met pastelkleuren en fotograaf Tjitske schoot hiervan foto’s. Nieuwsgierig naar het resultaat? Je moet nog even geduld hebben, het is pas te zien in de vtwonen van september. Wel kun je alvast meekijken behind the scenes!

pastel

Ready to go!

De ‘pastel-productie’ stond precies gepland op een hele regenachtige dag. Vanuit de vrachtwagen verschenen grote tassen en zakken, verpakte dozen, tafels en stoelen, welke allemaal geordend werden op merk en voorzichtig uitgepakt moesten worden. Want alles wat niet zichtbaar is, wordt vergeten en dus ook niet gebruikt tijdens de shoot.

Opbouw

Stilist Marianne heeft van tevoren haar ideeën voor de styling uitgetekend en brieft deze aan fotograaf Tjitske en de assistenten. In totaal moeten er voor acht pagina’s in de vtwonen gefotografeerd worden en een eventuele cover.

Ondertussen is Saskia bezig met het headboard dat achter het bed zal komen. Het idee van dit headboard heeft Marianne bedacht en Meta Poulain, verantwoordelijk voor al het naaiwerk voor vtwonen, heeft het idee op de naaimachine uitgewerkt. Ook de kussens van het bed komen van haar hand.


Naast Marianne voor deze productie uit haar ‘eigen’ geshopte meubilair en accessoires kiest, maakt ze ook gebruik van het materiaal van de locatie. Zo hing er ergens een dun blauw gordijn van het IJM dat perfect bij één van de eerste sets paste.

Hengel als hulpmiddel

Tijdens het fotograferen stuit je weleens op een probleem. Zo was er geen enkele mogelijkheid om deze enorme lamp te bevestigen op de plek waar hij zou moeten hangen. Maar zoals je kunt zien, is er voor alles een oplossing!

nog meer: wooninspiratie