Een touch van velours, durf jij?

Materialen met een hoge aaibaarheidsfactor in een chic, warm gekleurd jasje waar stijlkenmerken uit de jaren 20, 50 en 70 van de vorige eeuw doorheen schemeren. Ingewikkeld? Mais non! Laat je verrassen door boudoir-stijl 2.0.

Op muur kleur Soft Clay van vtwonen by Graham & Brown (Karwei). Zetel Stitch, velours, breedte 286 cm, roze metalen bijzettafel DLMXL, tapijt, 170×240 cm (Loods 5). Schommelstoel Plastic Armchair RAR van Charles en Ray Eames, staande lamp Gubi (Mobilia). Plaid op zetel 
(Sissy-Boy). Kussens, exclusief binnenkussen, glas (Ikea). Aan de muur lijsten (Moebe). Bordjes (Maison NL). Foto’s aan de muur links en uiterst rechts komen uit oude tijdschriften. Portret van Paul Smith uit LINDA. 136 door Carmen Kemmink.

boudoir roze fauteuil Roze velours fauteuil, limited winter edition, groene metalen vaas (Sissy-Boy). Aan de muur metalen dienbladen, presse-papier (Maison NL). Gedeukte vaas (Loods 5). Flesjes, metalen hanglamp (Brût Amsterdam). Rond tapijt Ådum (Ikea).

velours zitzakbank Op muur kleur Midnight van vtwonen by Graham & Brown (Karwei). Velours zitbank Togo van Ligne Roset (Mobilia). Tafel tegen muur, 
plantentafeltje grijsblauw, tapijt, 170×240 cm (Loods 5). Aan de muur lamp van Jieldé (Brût Amsterdam). Hoge vaas, vaas blauw/wit, bijzettafel van messing met marmeren blad (Maison NL). Houten schalen met deksel (Mobilia). Hoge zwarte kandelaar, plaid op zitbank, trui (Sissy-Boy).

eethoek in de stijl boudoir Op muur kleuren Cotton en Terra van vtwonen by Graham 
& Brown (karwei). Tafel op maat gemaakt, tegels op tafel Villa Petrol Blue (mat) van vtwonen tegels by Douglas & Jones, 13×13 cm (vtwonen.be). Stoelen Catch Chair bordeauxrood, stoelen ijsblauw van Eames (Mobilia). Hanglamp Bell (Loods 5). Lamp van beton (Sissy-Boy). Gedeukte vaas, mok, groen vaasje, aardewerken schaal (Loods 5). Grijze schaal Hink (Woud).

Geraffineerd

Met aardse tinten – steenrood en roze – en een koele tegenhanger – nachtblauw en grijsblauw – zet je de toon voor een elegant en warm interieur. Tegelijkertijd houdt de blankhouten vloer en de staldeur je met beide voeten op de grond. Het blijft wél basic met een twist natuurlijk!

Ronduit

Twee stijlperiodes in één ontwerp: de cocktailstoel is een typisch jaren 50 fenomeen, maar de rugleuning refereert zowaar aan art deco, een stroming die in de jaren 20 in zwang was. Hoe dan ook: afgeronde hoeken zijn een vereiste in het boudoir anno nu. En roze, natuurlijk!

Aaibaar

Het is al fluweel wat de klok slaat, op de catwalk én in huis. De lage zitzakzetel, een designklassieker uit de jaren 70, is in velours nóg heerlijker om in weg te zakken. Om weg te blijven van een al te retro look is de muur in middernachtblauw geschilderd en opgesierd met nóg een designklassieker: een industriële Jieldé lamp in een zachte blauwgrijze tint.

Stoutmoedig

Een stoere recht-toe-recht-aan tafel met daaromheen stoelen met zachte vormen en stoffen. Het kleurgebruik is hier op z’n soberst, met een hoofdrol voor grijs- en blauwtinten. Zo fijn dat de muur een warme, enigszins gewaagde noot toevoegt aan dit kleurenpalet.

Meer van deze productie zie je in vtwonen 02-2017

Bron: vtwonen 02-2017 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma

nog meer: wooninspiratie