Loslaten en toevoegen: 5 tips voor een stijlvoller huis

Of je nu in een minutieus appartement of een riante tweewoonst woont: sommige ruimtes ademen stijl zonder dat het te geprobeerd lijkt. Dat kun jij ook. Het is alleen een kwestie van loslaten en toevoegen.

Cureren wat je al hebt

Het eerste wat je ziet wanneer je een huis binnenloopt zijn de uniek gecureerde stukken. Met ongewone stukken laat je een eigen smaak en perspectief zien. Maar ja: unieke stukken vinden die passen bij je eigen stijl is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we per ruimte 5 tips om te cureren wat je al hebt en zo je huis een nog stijlvollere uitstraling te geven.

De gang

Loslaten: Het schoenenrek. Als gasten binnenkomen, wil je dat de entree interessant en verwelkomend is. Een eerste indruk is alles. En een rommelig schoenenrek is, eh… niet alles.

Toevoegen: Een bankje of sidetable waaronder je een mand met schoenen kwijt kan als je toch echt de opbergruimte nodig hebt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My heart skipped a beat when I came across this entry… between the board + batten and the herringbone brick floor, we are in love @housesevendesign!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Who would ever want to leave?!?!? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #entrydecor #dreamentry #brickfloor #boardandbatten #entryway #entrytable #welcomehome #interiors123 #apartmenttherapy #howyouhome #howihome #bhghome #lonnymag #sodomino #homewithrue #myoklstyle #showmeyourstyled #abmathome #simplystyleyourspace #designsponge #hgtvdesign #ggathome #theeverygirl #theeverygirlathome #myhousebeautiful #interiordesigner #showmeyourstyled⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #makeithome #entrywaytable

Een bericht gedeeld door L&L home (@landlhome) op

De woonkamer

Loslaten: Kleine prullaria. Op zichzelf staand is het best leuk, maar in het grotere geheel oogt het al snel rommelig.

Toevoegen: Grote statement stukken. Met flinke koffietafelboeken, een medium grote doos of kist waarin je losse items kwijt kan (denk: de afstandsbediening) en een vaas met wat groen ben je er al.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Room of the day: @katedavison’s gorgeous space. ? photo: @mholmlundphoto via @parachutehome

Een bericht gedeeld door MyDomaine (@mydomaine) op

De eetkamer

Loslaten: Eetkamerstoelen die proportioneel gezien niet in de ruimte passen. Uit de kluiten gewassen gestoffeerde stoelen passen op een ranch met een gigantisch gewelfd plafond. Petieterige stoeltjes staan daarentegen veel beter in een kantoor. Beiden werken meestal niet in de gemiddelde eetkamer.

Toevoegen: Ga in plaats daarvan voor stoelen met een beklede zitting in contrast met harde materialen. Een geweven stoel bijvoorbeeld geeft een kamer meer textuur.

De slaapkamer

Loslaten: Matching nachtkastjes, hoofdborden en ladekasten. Dat was een ding in de jaren 80, maar nu niet meer.

Toevoegen: Om te voorkomen dat je in de slaapkamer overal hetzelfde materiaal ziet, kun je kiezen voor een gestoffeerd hoofdbord. Ideaal als je een slaapkamer met veel hout hebt.

De badkamer

Loslaten: De kleine badmat. Uiteindelijk oogt het niet altijd even mooi.

Toevoegen: Een tapijt dat een groot deel van de badkamer bedekt. Zo ziet jouw badkamer er meteen een stuk chiquer uit.

Bron: vtwonen 4-2016 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Alexander van Berge

nog meer: wooninspiratie