Hout werkt: 3 verschillende sferen met hout

Bijzonder toch, hoe je met één materiaalsoort en steeds een andere basiskleur drie totaal verschillende sferen kunt maken. In de hoofdrol: hout. Ga voor stoer landelijk met zeegrijs, rustgevend met nude of krachtig moody met zwart. 

Woonkamer met een wand van hout
Bank Chester (Dutchbone). Kussen van By Mölle (Nijhof). Karpet Punja (Zuiver). Houten salontafel (Household Hardware).Vintage schemerlamp (MaisonNL). Donkere vaas met cirkeldessin, vaasje met blauwe rand, kunsttak in gistfles, schragentafel (HKliving). Stenen kruik, gistfles met riet, houten stoel (Burbri Antiek). Rotan vaas (IKEA). Tajine, rotan spiegel Soleil (Household Hardware).

Barn Chic met hout

Het karpet zorgt voor zachtheid, de lamp voorhuiselijkheid, het onafgewerkte hout van het tafeltje en de stenen kruik voor een grove touch, de vorm van de bank voor een klassiek element en de kleuren leggen er een stemmig filter overheen. De uitkomst van die optelsom? Een robuust semi-chique sfeer. Raw materials spelen de hoofdrol, door de klassieke toevoegingen wordt het ineens meer dan alleen een ‘schuurfeest’.

Haal naast hout de ook nog levende natuur in huis.

Romantische slaapkamer met veel hout

De natuurlijke rust die hout uitstraalt, is perfect voor een slaapkamer. Dat wordt nog eens versterkt door houten meubels en accessoires op te laten gaan in een nude kleurenpalet. Ook als het hout, doorleefd en grof, in een back to basic ontwerp gegoten is. Juist dan krijg je, als je daarnaast kiest voor iets verfijnds (zijde, kant en keramiek of een romantische print), een spannend contrast.

Met hout kun je eenvoudig de leukste meubelen maken
Broek, pyjama-look blouse van Love Stories, kanten beha van Love Stories, sandalen (MaisonNL). Ketting van keramiek uit Kenia (Couleur Locale). Rietenschaaltje (Household Hardware). Oude houten hangers (Burbri Antiek). Print (Hedwig van Onna). Soortgelijke kapstok en houten bank (Combitex).

Met de zachte hand

Net een stilleven uit een buitenhuis waar nog het een en ander aan moet gebeuren, zo ergens in de Provence. Maar ook thuis werkt zo’n combinatie van zeegroen geverfde of vergrijsd houten meubels en accessoires in combinatie met een betonverf-muur heel mooi. Door het contrast van het landelijke kastje en het natuurlijke riet tegenover het rauwe karakter van de wand en vaas krijg je een verrassend stoere, landelijke sfeer.

Zin om houten items te shoppen? Bekijk dan de collectie in de vtwonen shop.

Vintage kast  van hout met manden
Lichtgrijze kast met laatjes (Burbri Antiek). Betonnen pot, kunsttak (HKliving). Lijst (Moebe). Rotan manden (Household Hardware).

Shop in de stijl:

nog meer: wooninspiratie