3 tips om je tafel te stylen

Niets zo gezellig als een gezellig diner met familie of vrienden. Het menu staat al wekenlang vast, maar de tafelstyling? Dat is een ander paar mouwen! Ga je voor kaarsen op tafel of mag het best wat origineler? Met deze drie tips creëer je in no time de styling van je dromen!

De voorbereiding

Goed begonnen, is half gewonnen.  Vooraleer je de hele tafel begint te dekken, kies je eerst het tafellaken. De meest traditionele keuze? Een wit laken. Dat oogt niet alleen chique, maar ook feestelijk en geeft je meteen een welkom gevoel aan tafel. Bovendien kan je met wit nog alle kanten op. Een wit tafellaken is dan ook nooit een miskoop. Mag het net iets specialer? Ga dan voor een een gekleurd of linnen exemplaar.

Eenvoud siert

Eenvoud siert, maar een tafel stylen blijkt dan weer niet zo eenvoudig. Het moet er goed uit zien, maar ook praktisch zijn. Maak het daarom zeker niet te druk. Er is niets zo lastig als vijf vazen die je ervan weerhouden een babbeltje te slaan met je overbuur. Plaats je borden op leuke placemats en gebruik gouden bestek of gekleurde borden om een statement te maken. Wil je je toch wat onderscheiden van de klassieke styling? Gebruik dan een boomschijf als ‘onderbord’. Het geeft je een warm en huiselijk gevoel en ziet er ongelooflijk Instagram-waardig uit!

De afwerking

We grijpen allemaal gemakkelijk naar bloemen en kaarsen voor de afwerking van onze styling. Maar wist je dat het ook anders kan? Een doek in het midden van je tafel bijvoorbeeld. Door het wat nonchalanter op tafel te leggen, krijg je meteen een speelser effect. Voor de gezelligheid kan je er ook kaarsen in verschillende groottes bij plaatsen. Ga in dat geval zeker voor exemplaren zonder geurtje zodat ze je heerlijke feestmaal niet verpesten. Zorg er ook voor dat ze een lange brandtijd hebben, zodat je ze niet in het midden van je diner moet vervangen. Het geheel afwerken doe je met maretakjes of witte rozen, die je in een vaas plaatst of gewoon verspreid over de hele lengte van je tafel. Praktisch, romantisch én het ziet er goed uit… Jouw tafelstyling zou zo van Pinterest geplukt kunnen zijn.

Bron: beeld 1 – Fotografie Stan Koolen | beeld 2 – Fotografie Sjoerd Eickmans | beeld 3 – Dorothee Dubois

nog meer: wooninspiratie