Pimp je lampen met strijkijzersnoer

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar strijkijzersnoer kan heel leuk staan in je interieur! Het is vooral mooi om aan lampen te maken in opvallende kleuren.

Strijkijzersnoer

Het is natuurlijk gewoon met stof omwonden snoer. Bij strijkijzers is dat gedaan voor de veilighied, maar het ziet er natuurlijk ook leuk uit. Deze snoeren zijn stukken mooier dan normaal snoer en kan in allerlei kleuren en patronen gemaakt worden. Zo past een snoer altijd je interieur!

Lampenkap aan strijkijzersnoer

Een strijkijzersnoer is het mooist aan een lamp, op alle meubelbeurzen zijn ze te vinden in verschillende schitterende uitvoeringen: een lampenkap met een strijkijzersnoer. Maak het strijkijzersnoer zelf aan de lampenkap die jij bijzonder vindt. Heb je nog een leuke lampenkap in huis? Kijk ook eens naar deze bijzondere lampen van hout. Een felgekleurd strijkijzersnoer aan een lamp kan echt een eye-catcher worden, zoals in deze zwart-wit keuken.

Fluo

Leuk zijn de strijkijzersnoeren in fluo kleuren. Lekker opvallend, want deze snoeren hoef je niet te verbergen. Maak bijvoorbeeld een leuke tros lampen met fluo strijkijzersnoer in verschillende kleuren, zoals je op de foto hiernaast ziet. Dat is pas hip en een echte eye-catcher in je interieur. Denk ook aan andere kleuren strijkijzersnoer voor een andere sfeer in huis.

Neem bijvoorbeeld een keuken met een basis in zwart-wit, maar met verschillende kleuraccenten. Bij voorbeeld knalgele hanglampen met snoer in een fluo kleur, die steken lekker af tegen de wand.

Strijkijzersnoer kopen

Dat strijkijzersnoer hoef je niet van een strijkijzer te halen, je kunt het namelijk gewoon kopen. Volop keus aan strijkijzersnoeren vind je bij Snoerboer. Daar kun je het werkelijk in alle kleuren kopen, of in je eigen design! Snoerboer.nl heeft de grootste collectie strijkijzersnoeren van de Benelux! Effen of gekleurd, rond of gevlochten, 2-polig of 3-polig, met of zonder patroon, je vindt altijd het snoer dat bij jou past. Ook hebben ze leuke lampenkappen die je aan het snoer kunt vastmaken, zo stel je je eigen lamp samen.

Bron: vtwonen oktober 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie