Stoere jongenskamer voor je zoon

Voor jongens is een kinderkamer inrichten vaak minder makkelijk dan voor meiden. Je komt meestal uit op de kleuren blauw of groen. Maar je wilt ook een beetje origineel zijn. Lees de tips hieronder en maak een stoere jongenskamer voor je zoon.

Stoere jongenskamerStoere jongenskamer

Kleurencombinatie jongenskamer

Een blauwe jongenskamer kennen we wel. Legergroen is ook erg gebruikelijk. Waarom niet iets met wat meer lef, zoals okergeel met grijs. Voor leuke producten in die kleurencombi kan je eens bij Tante Ted kijken. De Toro collectie is erg geschikt voor stoere jongens. Bekijk ook eens de lijn Olivier van Bibelotte.

Scandinavian design

Rood past ook goed bij een grijs/witte basis. Het rood kan je heel subtiel doorvoeren. Denk aan een rood item op het dekbedovertrek of een subtiel randje aan een sierkussen. Hang een paar rode planken van de Ikea op, een rood stoeltje aan de knutseltafel en klaar ben je.

Industriële stoere jongenskamer

De basis voor een industriële tienerkamer is metaal, hout en doorleefde materialen. Deze stijl is lekker stoer en ruig. Kijk bij Spoor 38 naar een oude lockerkast als kledingkast. En behang een muur met bakstenenbehang van vtwonen. Zo krijgt de stoere jongenskamer meteen een streetstyle. Of wat dacht je van steigerhout behang? Voor meer inspiratie lees het artikel industriële tienerkamer.

Thema kamer

Is je zoon gek op een bepaald dier, een beroep of een hobby? Dan is een themakamer erg leuk. Een thema kan je net zo ver doorvoeren als je maar wilt. Neem bijvoorbeeld een vissenkamer. Je kunt hele muurschilderingen maken van een onderzeewereld. Maar je kunt het ook houden bij een muursticker van een tropische vis of een paar leuke accessoires.

Steigerhouten meubels

Meubels van steigerhout zijn uitermate geschikt voor een stoere jongenskamer. Het is stoer, ruig en stevig. Het kan dus tegen een potje ravotten. Zomerzoen heeft leuke meubels van steigerhout.

Bron: Basic Label

nog meer: wooninspiratie