Zó creëer je een doorleefde look met steigerplanken

Steigerplanken zijn stoer, robuust en naturel. We zien steigerhout steeds meer terug in het interieur. Mooie robuuste meubels of steigerhout op de muur, het kan allemaal. Zo creëer je een mooie doorleefde look.

Meubels van steigerplanken

Je kunt tegenwoordig veel meubels van steigerplanken kopen. Neem bijvoorbeeld deze pronkkast uit onze eigen collectie. Ook mooi zijn steigerhouten eettafels of een picknicktafel voor buiten.  Ook bij Myhomeshopping kun je veel meubels vinden onder steigerhout of sloophout.

Op de muur

Steigerplanken op de muur? Dat kan, maar is wel een hele klus. Vind je dit toch te veel werk? Makkelijker is om te kiezen voor sloophout behang. Zo is ook sloophout behang van vtwonen! Dat ziet er hetzelfde uit, maar is zo bevestigd. Piek Hein Eek heeft een prachtige collectie sloophoutbehang.

Zelf maken

Op de foto zie je een kast van steigerplanken. Bekleed er op deze manier een complete wand mee en je hebt niet alleen instant sfeer in huis, maar ook een wandvullende open kast. Je plaatst de delen van onder naar boven plat tegen de wand en daar waar je een plank wilt, zet je een steigerdeel horizontaal en schroeft ‘m vast. Zo ontstaat ruimte voor een wisselende expositie van je mooiste spullen. Ook leuk als open servieskast in de keuken! Eigenlijk kun je alle houten meubels van steigerplanken maken. Op onze website vind je nog veel meer zelfmakers met steigerhout. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze pronkkast, ondiepe vitrinekast, schommelbank of een houten eettafel bank.

Steigerplanken kopen

Steigerplanken kun je al voor weinig geld kopen. Goedkope steigerplanken kun je bijvoorbeeld vinden via marktplaats. Daarnaast zijn er ook veel houthandelaren die zowel geschuurde als ongeschuurde steigerplanken verkopen. Het hoeft dus niet veel kosten.

Bron: vtwonen september 2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: wooninspiratie