4x snelle slaapkamer ideeën voor meer sfeer

Wakker liggen hoeft helemaal geen straf te zijn. Vier snelle styling slaapkamer ideeën voor een opgewekte, warme en sfeervolle slaapkamer.

rode slaapkamer

rode slaapkamer

slaapkamer ideeën

Brede plank

Een brede plank boven het bed is een stoer alternatief voor een nachtkastje en tegelijkertijd een sfeermaker van formaat omdat je er je favoriete items op uit kunt stallen. Deze plank werd in dezelfde warmrode kleur als de achterwand geschilderd.

Romantische sfeer

Behang een paneel met een aantrekkelijke bloemenprint en je hebt een eyecatcher en sfeermaker ineen. De gordijnen en het dekbed in deze kamer zijn ook voorzien van een bloempatroon waardoor een romantische, Engelse sfeer ontstaat. Om vertrutting te voorkomen zorgen de felrode tint van de muur en het plaid voor een flinke dosis pit.

Slaapkamer én kleedkamer

Met een kaptafel en een grote spiegel maak je van je slaapkamer meteen een kleedkamer zonder dat het veel ruimte kost. Het is praktisch en geeft de kamer bovendien dat sfeervolle boudoirgevoel, vooral als je de kleur rood de hoofdrol geeft.

Slaapkamer ideeën met licht

Plaats een lange sidetable achter je bed en zet er verschillende kandelaars en waxinelichthouders op. Licht uit, kaarsjes aan: sfeer! Het lieflijke vlinderbehang en de donkere rood- en paarstinten brengen gegarandeerd het spreekwoordelijke vuur in de slaapkamer. De mix van materialen en dessins geeft bovendien een rijk en warm gevoel. Bekijk ook eens de styling ideeën met kaarsen.

Meer slaapkamer ideeën vind je bij inspiratie. Spullen kopen voor de slaapkamer? Kijk dan eens bij vtwonen.nl/shop.

Bron: vtwonen februari 2012 | Fotografie Sven Benjamins | Styling Esther Jostmeijer

nog meer: wooninspiratie