Slowlife

Ben jij iemand die als een Fernando Alonso door de dagen racet? In zo’n hoog tempo dat je het zelf bijna niet meer bijhoudt? Dan zeggen wij: ho, stop, halt! Verdiep je eens in slowlife: word de regisseur van je eigen leven, voorkom dat je uit de figuurlijke bocht vliegt en geniet van het leven.

slowlife

Slowlife

Duurzaamheid hoeft niet alleen betrekking te hebben op de aarde en het milieu. Ook ons lichaam verlangt soms naar een beetje duurzaamheid en rust. Je geeft gehoor aan deze wens door middel van slowlife. Slowlife? Ja, een leven waarin je meer bewust wordt van het tempo waarin je alles beleeft. Dit betekent niet dat je ineens als een slak door het leven moet gaan, maar dat je gewoon af en toe een stapje terug doet. Neem de dingen waar je ongelukkig van wordt onder de loep en zet voor jezelf op een rijtje waarom dit zo is. De volgende stap is om dan ook echt te proberen hier verandering in aan te brengen.

Wat wil ik?

Slowlife betekent niet perse dat je je leven drastisch om moet gooien met een emigratie naar een onbewoond eiland. Het kan ook op kleinere schaal door bijvoorbeeld je telefoon eens thuis te laten wanneer je de deur uit gaat of door vaker ‘nee’ te zeggen. Het is namelijk niet erg als je agenda wat meer lege witte vlakjes heeft dan normaal. Zet vervolgens (oude) wensen en dromen bovenaan het lijstje van aandachtspunten en kijk of je hier mee aan de slag kunt. Helaas blijft geld vaak, ongewild, een belangrijke hoofdrol spelen. Daarom is het belangrijk om keuzes te maken. Wil je graag een vakantiehuisje aan het strand, een nieuwe opleiding volgen of op wereldreis naar Afrika? Kijk dan waar je kunt besparen. Misschien heb je die auto voor de deur niet echt nodig of betaal je wel teveel voor je mobiele abonnement.

Kinfolk

Om vandaag nog te beginnen met jouw slowlife, verwijzen we je naar de filmpagina op Kinfolk. Kinfolk is een magazine voor een evenwichtige en bewuste levensstijl. Op de website vind je mooie en vooral rustgevende filmpjes: een perfect begin voor jouw slowlife. En het leuke is, je kunt ze niet doorspoelen. Laat dus even alles vallen, plof op de bank en gun jezelf een paar minuten rust.

Bron: 1. The fresh exchange – 2. Godhungry

nog meer: wooninspiratie