Sloophout kopen

Ben je graag creatief bezig en daarnaast ook best handig met gereedschap? Dan is het leuk om meubeltjes voor de kinderkamer zelf te maken. Populair materiaal om daarvoor te gebruiken is op dit moment steigerhout of sloophout. Lees verder waar je sloophout kopen kunt.

sloophout kopen

Kindermeubels van sloophout

Meubels van sloophout zijn hip, zowel voor binnen als buiten. In woonbladen zie je ook steeds meer ideeën met sloophout voor de kinderkamer. Lage bedden, stapelbedden, kledingkasten en bureaus, allemaal met het stoere uiterlijk van sloophout. Bij ons vind je veel bouwtekeningen voor diverse meubels, bijvoorbeeld voor een kinderbureau.

Zelf sloophout maken

Sloophout wordt regelmatig aangeboden via Marktplaats.nl. Ook kun je proberen eens bij sloopbedrijven langs te gaan, die nog bruikbare materialen na het slopen verkopen. Maar het kan raar lopen met de prijzen voor gebruikt hout. Sinds Piet Hein Eek meubels is gaan maken met gebruikte planken met divers kleurverloop, is sloophout een echte hit geworden.

Sloophout kopen

In plaats van sloophout kun je ook met steigerhout aan de slag gaan. De bedrijven die werken met steigerhout  schieten als paddenstoelen uit de grond. Online kun je veel adressen vinden. Maar waar koop je steigerhout van goede kwaliteit? Dit vind je bijvoorbeeld op Steigerplank.com. De steigerhouten planken die je hier besteld, worden handmatig gesorteerd. Spijkers en schroeven worden verwijderd en het hout schoongemaakt. Zo kun je direct met de planken aan de slag! Je kunt er zowel nieuw als gebruikt steigerhout kopen.

Zelf doen of uitbesteden

Ook op Steigerhout.nl kun je diverse soorten steigerhout kopen om zelf meubels van te maken. Besteed je het klusje toch liever uit? Dan kun je bij Jorg Steigerhout terecht voor elk meubel dat je maar wilt hebben, gemaakt van steigerhout.

Bron: Piet Hein Eek

nog meer: wooninspiratie