Zo haal je de landelijke stijl de slaapkamer in

Doen puur natuur-materialen zoals hout, linnen en riet jouw hart sneller kloppen? Dan is er niets fijner dan wakker te worden in een ruimte die een rustige, basic sfeer uitademt. Een landelijke slaapkamer heeft maar weinig nodig om in de juiste mood te komen en met deze materialen, accessoires en meubels haal je de interieurstijl als vanzelf naar binnen.

vtwonen 05-2021 | bed van hout met lichte kleuren | landelijke slaapkamer

Stoere vloer

Een robuuste tegelvloer of stoere planken vloer is de perfecte basis voor een slaapkamer in een landelijke woonstijl. Zij vormen een mooi contrast met rustige, basic accessoires en meubels. Want geen poespas hoeft natuurlijk niet gelijk te staan aan saai. Zijn tegels of robuust hout geen optie voor de vloer in jouw slaapkamer? Dan vind je in laminaat of pvc heel goede stand-ins.

Muur in natuurtinten

De muren van de slaapkamer zijn in een landelijke stijl altijd ondergeschikt aan de rest van de inrichting, maar daardoor niet minder belangrijk. Vaak wordt gekozen voor wit, maar wees niet bang om ook eens naar een andere tint te grijpen. Zand, beige, taupe, terra en donkerbruin of zwart zijn ook prachtig bij natuurlijke materialen. En kijk ook eens naar geweven behang, dit is een echte sfeermaker en bovendien goed voor de akoestiek. Ook leemstuc en beton ciré zijn prachtig in deze sfeer.

LEES OOK
De landelijke woonstijl: zo pas je ‘m toe

Natuurlijke materialen

Pure materialen zijn mooi zoals ze zijn en hebben geen opsmuk nodig. Samen met natureltinten vormen ze een gouden combinatie voor de slaapkamer. Kies voor de raamdecoratie voor linnen gordijnen of bamboe rolgordijnen en ga ook voor bedtextiel in linnen of crispy katoen in zachte tinten.

Mixen met natuurlijke materialen kan naar hartelust, doen dus! Rotan, webbing, bamboe, linnen, katoen, olijfhout en palmblad, al die natural beauties voelen zich thuis bij elkaar. Vooral webbing is al even bezig met een flinke comeback en leent zich voor verschillende toepassingen. Je kunt er ook heel goed zelf mee aan de slag gaan, kijk maar bij deze DIY’s met webbing.

nog meer: wooninspiratie