Sierletters maken

Sierletters zijn op het moment erg populair. Vooral op de kinderkamer kan je er alle kanten mee op. Je kunt de naam van je kind met sierletters op de deur van de kinderkamer plakken. Maar ook boven het bed of op een schapje staan ze leuk. Lees hier over alle mogelijkheden van sierletters maken.

sierletters

Houten sierletters

De makkelijkste manier om mooie sierletters te krijgen op de kinderkamer, is door houten letters te kopen. Bijvoorbeeld bij Houtenlabel. Je hebt keuze uit 15 verschillende lettertypes. De houten letters variëren in hoogte van 5 tot 50 centimeter. Doordat ze van onbehandeld hout zijn, kan je ze zelf helemaal bewerken zoals je wilt. Geef ze een likje verf of beplak ze met behangrestjes. Bij gebrek aan tijd kan je ook versierde  letters kopen bij Houtenlabel.

Voor nog meer sierletters lees je het artikel houten letters.

Sierletters zelf maken

Letters van hout, stof of papier zijn ook goed zelf te maken. Kies bij Dafont een mooi sierlijk lettertype uit. Na het downloaden kan je dit lettertype gebruiken om in Word de letters naar keuze te typen. Deze letters print je uit. Hiermee kan jij je sierletters maken. Trek bijvoorbeeld de letters over op een plaat MDF. Met een figuurzaag zaag je de letters uit het hout.

Ook op een leuke stof kan je de letters uittekenen, uitknippen en op een kussen of dekbedhoes naaien. De aller makkelijkste manier is ze uittekenen op karton of een stevig vel papier. Deze snijd je uit met een stanleymes en kan je op allerlei manier beplakken en versieren. Dat laatste is natuurlijk het allerleukste om samen met je kind te doen.

Stoffen letters maken

Letters van stof zijn lekker zacht en kun simpel en snel zelf maken. Kies een patroon waar jij vrolijk van wordt of die goed past in de slaapkamer. Combineer verschillende stofjes voor een speels resultaat. Hoe je stoffen letters precies zelf maakt en wat je er voor nodig hebt, wordt stap voor stap uitgelegd op de website van Veritas. Op dezelfde site vind je een uitgebreide collectie aan gekleurde stofjes, knopen en linten waarmee je creatief aan de gang kunt gaan. Kijk ook eens op de markt, daar kun je stoffen met eigen ogen zien en even voelen.

Muursticker sierletters maken

Een andere manier om mooie sierletters voor de kinderkamer te maken, is in de vorm van een muursticker. Bij Stickerop laat je sierletters maken in een lettertype naar keuze. Uiteraard is het een tekst naar keuze én in een kleur naar keuze! Zodat straks de naam van je kind, of een leuk woord (zoals Lief of Stoer) boven het bedje of commode pronkt.

Beeld: houtenlabel.nl

nog meer: wooninspiratie