Show your pride en haal de regenboog in huis

Aankomende week begint de Pride in Antwerpen en zal de stad zich weer hullen in alle kleuren van de regenboog om de liefde en diversiteit te vieren. Helaas ziet het feest er dit jaar wederom anders uit door de maatregelen, maar dat mag de pret niet drukken. Hieronder vertellen we hoe je die feel good kleuren in huis kunt halen. Show your pride!

vtwonen 10-2019 | paarse eetkamer bloemen | regenboog kleur
Muurverf Washed Lilac van vt wonen (karwei.nl). Tafel van massief eiken in bijna zwart, 260x120x76 cm (lxbxh) (casagitane.com). Stoelen van Norr 11 (eijerkamp.nl). Stoel Harbour met armleuning van Menu, glazen lamp van Ebb & Flow, Ø 39 cm (goeds.nl). Kan met oor, schaal op voet (groenenakker.nl). Roze schaal in Memphis stijl, soepbord (hkliving.nl). Houten cirkel privébezit.
vtwonen 03-2021 slaapkamer met rode lambrisering
Muurverf in de kleur Plaster V, op de lambrisering lak Architects’ Satinwood in de kleur Beetlenut, lak op de plint en het tafeltje Architects’ Satinwood kleur Grenache, per 750 ml (paintandpaperlibrary.com).Muurverf in de kleur Plaster V, op de lambrisering lak Architects’ Satinwood in de kleur Beetlenut, lak op de plint en het tafeltje Architects’ Satinwood kleur Grenache, per 750 ml (paintandpaperlibrary.com).

Regenboog

Al heel lang staat de regenboogvlag symbool voor de LHBTI-community. De vlag zou in 1978 zijn bedacht door een kunstenaar, als nieuw symbool voor de Gay Parade in San Francisco. En alle kleuren hebben een eigen betekenis: rood staat voor leven, oranje voor genezing, geel voor zonlicht, groen voor natuur, blauw voor harmonie en paars staat voor karakter.

Rood

Rood heeft een levendig karakter en kan al gauw een onrustig effect hebben op het interieur. Mits je ‘m met liefde toepast. Begin met een paar accessoires en bouw de kleur langzaam op. Combineer rood met roze tinten voor een zacht effect en met lichte, blauwe tinten voor een fris effect. In de werkkamer kan rood juist voor een flinke boost zorgen.

Oranje

Oranje geeft een positieve vibe in huis. Een oranje muur is misschien wat veel, dus pas de kleur toe op kleine meubels en accessoires. Ga voor oranje bloemen in een vaas, een schilderij of kandelaar. Bijvoorbeeld deze kandelaar van Hay met getint glas. Van alleen het kijken naar deze items word je al vrolijk.

Geel

Geel staat voor zonlicht en dat kunnen we alleen maar beamen. De kleur kan een ruimte doen oplichten en laten stralen. In combinatie met verschillende tinten wit en een beetje goud creëer je een chique, maar serene sfeer in huis. En in dit geval kun je gerust voor een gele bank gaan.

LEES OOK

Een kleurrijk interieur in balans met de 60-30-10 regel

Groen

Groen is de kleur van de natuur en zorgt ervoor dat we beter kunnen ontspannen. De makkelijkste manier om de kleur in huis te halen is met planten, maar om het levendiger te maken kun je ook een muur groen schilderen. Verschillende tinten groen bij elkaar maken het tot een evenwichtig geheel.

Blauw

De meest rustgevende kleur uit de regenboog is blauw. Bovendien is het een echte allemansvriend: blauw is met bijna alle kleuren te combineren en in iedere ruimte toepasbaar. Probeer een balans te vinden door de kleur op verschillende plekken in huis terug te laten komen: bijvoorbeeld in de kussens op de bank, kunstwerken en het behang.

Paars

Paars kan veel aandacht opeisen, dus zorg ervoor dat ie deze aandacht rockt. Ga voor een opvallende print in een paarse lijst of een grote vaas, zoals deze paarse vaas van Iittala die zijn heldere kleur te danken heeft aan Amethist kristallen. Prachtig! Combineer de kleur met witte tinten om het fris te houden.

nog meer: wooninspiratie