Zo haal je de natuur in huis zonder planten neer te zetten

Een ruimte vol kamerplanten niks voor jou? Ook zonder groene bloeiers kun je thuis een natuurlijke look creëren. Met de juiste accessoires, materialen en kleuren til je de sfeer naar een heel ander niveau. Lees onze tips hoe je de natuur in huis haalt zonder planten neer te zetten.

vtwonen 04-2021 | lichte kleuren in de slaapkamer met bureau

Natuurvormen

Een natuurlijke look creëer je natuurlijk met natuurlijke accessoires. En dan bedoelen we niet per se een vaas met bloemen op tafel. Of een huis vol kamerplanten. Ga op zoek naar accessoires met vormen uit de natuur. Denk aan schelpvormige decoratie of accessoires in de vorm van dieren. Zo breng je op een subtiele manier toch de natuur in huis. 

LEES OOK
Beestachtig leuk: de mooiste dieren accessoires op een rij

Natuur aan de muur

Ook een makkelijke manier om de natuur in huis te halen zonder planten is door de natuur aan de wand te hangen. Kies voor prints en designs met natuurlijke vormen, zoals trendy palmbladeren. Of denk aan schilderijen van een fijn zandstrand, een dromerige zonsopkomst of een sprookjesbos. 

LEES OOK
Makkelijke planten voor in huis (ook zonder groene vingers!)

Ga voor aards

Met materialen en kleuren kun je een look zo natuurlijk maken als je wilt. Ga je voor veel knalkleuren en contrast, dan oogt dat een stuk onnatuurlijker dan tinten als beige, wit of bruin. Combineer daarom zachte en aardse tinten in meubels, accessoires of muren. Kies daarnaast voor materialen die met de natuur verbonden zijn, zoals katoen, linnen, leer of jute. 

nog meer: wooninspiratie