We ♥ 5 dingen die je niet wil missen in februari

Februari is de maand van de liefde. Gelukkig is er ook genoeg moois om je door te laten inspireren als je niks hebt met roze, hartjes en dat soort meligheid. Van deze 5 dingen worden wij blij.

1. Herbariums

Dol op bloemen, maar iets minder sterk in het onderhoud ervan? Of baal je dat ze na een week hun beste tijd hebben gehad? Een herbarium is de oplossing. Het is een verzamelwoord voor gedroogde planten en – bloemen die je inlijst of in een kunstig potje stopt. Dan haal je toch de kleur en gezelligheid van bloemen in huis zonder de moeite. Zin in een project? Dan kan je deze maand ook aangrijpen om te starten met een nieuwe hobby en aan het DIY’en slaan. Hier zie je hoe je zelf een herbarium knutselt.

2. Terrazzo

Het belooft dé print van 2019 te worden: terrazzo. Het zijn (marmeren) korrels die in gekleurd cement werden gedrukt en nadien werden gepolijst. Terrazzo wordt vaak gebruikt als vloerafwerking, maar tegenwoordig zien we de print ook volop terug op vazen en dienbladen, behang en tapijten. In de jaren 80 was het al mateloos populair, maar in een opgefrist jasje is terrazzo weer helemaal nu.

3. Isabelle Feliu

In februari kunnen we allemaal wel een kleurinjectie gebruiken. De illustraties van Isabelle Feliu zijn vrolijk, hip en verdienen een lijstje. Tussen al die mooie prints is het nog knap lastig kiezen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hello August ?for @marieclairefr

Een bericht gedeeld door Isabelle Feliu (@isabellefeliu) op

4. Karibu café

In het kader van zelf de slingers ophangen: trek er eens op uit en trakteer jezelf op een brunch bij het Karibu café in Utrecht. Je eet er Amerikaanse buttermilk pancakes met een dikke laag maple syrup en geroosterd bananenbrood met bacon – of een acaibowl als je het liever over de gezonde boeg gooit. Al dat lekkers eet je in een Instagram-waardig interieur. Met een jungle aan planten, bamboe-lampen en kleurrijke kelimkussens waan je je (bijna) op vakantie in een Oosters land, terwijl je enkel de grens met onze Noorderburen hoeft over te steken.

5. De Nordal Ibex stoel

Blijf je deze maand liever gewoon lekker binnen? Groot gelijk. Met kussens, plaids en een lekkere luierstoel hoef je nergens naartoe. Vooral wanneer die stoel deze mosterdkleurige blikvanger met goudkleurige afwerking van Nordal is. De Nordal Ibex stoel heeft een vintage gevoel en oogt tegelijkertijd heel modern. Als jullie ons zoeken deze maand…

Bron: 1. vtwonen 03-2018 | Styling Liza Wassenaar | Fotografie Jeroen van der Spek 2. Nordal

nog meer: wooninspiratie