Sst, de film is begonnen… Alles voor de perfecte thuisbioscoop

Een compleet donkere zaal, het allesoverheersende geluid van de film en een enorme bak popcorn in de hand: naar de bioscoop gaan is een heerlijk uitje. Maar soms wil je ook gewoon lekker thuis van een film genieten. Met deze items maak je dat extra speciaal. De thuisbioscoop is geopend!

vtwonen 05-2016 | buitenbioscoop in de tuin met wit scherm en letters met het woord movie
Ook zelf een buitenbioscoop maken? Klik hier voor de DIY. MDF letters hoogte 10 cm, zwarte verf (Pipoos). Planthangers wit (House of Seasons). Vierkant tuinkussen celadon, schoolbordje (Dille & Kamille). Lantaarn Tight van D&M, hoogte 50 cm (vtwonen.nl). Naturel bank met leren zitting, witte bank met leren zitting, kruk naturel leer, kruk wit naturel leer (Household Hardware). Ronde houten deurstoppers (Nijhof).

Programmeer!

Onze tip voor de ideale filmavond: kies van tevoren wat er wordt gedraaid. Zo voorkom je dat je het eerste halfuur bezig bent met het zoeken naar die ene perfecte film. Plus: de voorpret is haast nét zo leuk. Voor het moment suprême: pak er een kleed bij, trek comfortabele kleding aan en relax: de filmavond kan beginnen. Veel plezier in de thuisbioscoop!

1. Popcornmachine

Retro popcornmachine van Xenos

Een bezoek aan de thuisbioscoop is niet compleet zonder bak popcorn, die meestal al na 10 minuten gehalveerd is… Kijk hoe leuk, met de popcornmachine van Xenos maak je de knapperige snack zelf. Retro!

2. Beamer

Beamer van Bol.com

Een beamer is natuurlijk ideaal voor movie nights. Daarmee kan iedereen het beeld goed zien. En je kunt overal je film draaien, zelfs buiten! Bekijk de verschillende opties hier.

3. Serveerschaal

Schaal van Bloomingville

Lampen uit, film aan. De komende twee uur komen we niet meer van de bank: de film is begonnen. Met een schaal groot genoeg voor popcorn voor het hele gezin hoeft de film niet op pauze. Bekijk ‘m hier.

4. Scherm

Projectiescherm van Bol.com

Een scherm heb je niet per se nodig, wat op een witte muur werkt de beamer ook. Echter en duidelijker wordt het wél met een projectiescherm. En de ondertiteling is ook veel beter te lezen.

LEES OOK
DIY: Buitenbioscoop

5. Vloerkussen

Vloerkussen van Made

Vergis je niet, dit zijn geen kussens voor op de bank maar voor op de vloer. Ideaal voor meer zielen, meer vreugd: je gooit ze er zo bij voor extra zitplekken! Bekijk ze hier.

6. Cozy plaid

Plaid van Kaat Amsterdam

Wat is er nóg leuker dan alleen een film kijken? Samen een film kijken! En hoe lekker is het om dan samen knus onder een plaid te liggen? Zoals deze van Kaat Amsterdam.

7. Sfeerlicht

Lichtsnoer van Madame Stoltz

Net als in de bioscoop maken wij de ruimte graag zo donker mogelijk. Maar wat sfeerlicht heb je natuurlijk altijd wel nodig. Het maakt de ruimte bovendien gelijk sfeervoller.

8. Stijlvolle zitzak

Fluwelen zitzak van Made

Nog zo’n fijne zitter, deze zitzak van Made. Pas wel op dat je niet in slaap dut, want hij is door het fluweel heerlijk zacht. Bekijk ‘m hier.

LEES OOK
Fan van Friends? Zo kopieer je de woonkamer van Monica en Rachel

9. Kaarsen

Kaarsen van Hema

Hoe romantisch, een filmavond met kaarslicht…. Deze lichtgroene rustieke kaarsen komen van de Hema.

10. Letterbord

Letterbord van Bol.com

‘Vanavond te zien: Titanic. Aanvang 20.00 uur.’ Om iedereen enthousiast te maken voor de filmavond is dit het ideale bord om neer te zetten. De letters kies je zelf!

LEES OOK
Ook op de troon? Dit zijn de fijnste grote stoelen voor in huis

nog meer: wooninspiratie