7 manieren om je liefde voor mode en interieur te herenigen

Je interieur zegt net als je kledij veel over wie je bent en wat je wil uitstralen. Als je een uitgesproken smaak hebt, sijpelt dat verder door dan de kledingkast alleen.

Pronkstukken

En als je een groot hart voor mode hebt of een verwoed verzamelaar bent, is de kans ook groot dat de kledingkast uit z’n voegen barst. Je kan je pronkstukken prima gebruiken voor je interieur zonder dat je huis eruit ziet als een uit de kluiten gewassen garderobe.

1. Zet soortgelijke items naast elkaar

Je verzameling cowboylaarzen ziet er weggemoffeld in een hoek van de kast wat slordig uit. Tot je ze gebroederlijk naast elkaar zet op een houten kist, bijvoorbeeld. Dan zijn die afgetrapte boots opeens een decoratie-item waar je ‘yihaa’ tegen zegt.

2. Hang een mooie jurk op

Zo’n jurk die je ooit kocht voor een trouwfeest en waar je vervolgens nooit meer een gelegenheid voor had waardoor-ie nu ligt te verstoffen: zonde. Hang hem aan een mooi haakje op een prominente plek en geef het de aandacht die het verdient.

3. Knoop sjaals aan een deurknop

Tegenwoordig vind je volop leuke deurknoppen. Sla een paar in de muur en knoop daar je sjaals omheen. Handige opbergtip en staat nog eens heel feestelijk ook.

4. Vergeet kussens: ga voor hoeden

Niet om op te slapen natuurlijk, je bent geen cowboy. Maar decoratieve kussens je heel goed vervangen door een stoere hoed. Klinkt gek? Probeer maar en kijk hoe leuk het staat.

5. Aan de ketting

Stop kettingen weg in een doosje en je haalt je er een bol kluwen uit. Het is bijna magie, maar vooral heel irritant. Om dat leed te voorkomen, hang je kettingen op aan een haakje. Slingers deluxe.

6. Sculptuur

Heb je een bijzondere kimono, een beeldschone jurk, een jas die niet meer past maar echt te mooi is om weg te gooien? Hang het over een borstbeeld. Geeft een heel sculpturaal effect.

7. Maak functie fabuleus

Soms ontbreekt het simpelweg aan ruimte om kleding op te bergen in een kast. Dat is niet erg. Een industrieel kledingrek in de hoek van de slaapkamer kan juist een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

Bron: 1. vtwonen 13-2015 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg 2. Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek Visser 3. Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek Visser 4. vtwonen 01-2019| Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar 

nog meer: wooninspiratie