Fauteuils die én lekker zitten én mooi zijn

Het kan nog best moeilijk zijn: fauteuils vinden die én lekker zitten én er goed uitzien. Moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij het uitzoeken van de ultieme fauteuil. Lees je mee?

vtwonen 2-2020 | styling warm winter wit zithoek ijstinten
Witte fauteuil in bouclé stof (mobilia.nl). Vloerkleed (vtwonen.nl). Vloerlamp, 127×38 cm (hxb) (homestede.nl). Kunstwerk van Annemieke van Beek, als ruilobject (artinreturn.nl). Kussen (loods5.nl). Vaas met craquelé effect (covanderhorst.nl). Kom op pootje (hkliving.nl). Gordijnstof Frimas in kleur Ivoire van Nobilis (wva.nl).

Zacht en aaibaar

Vermijd hout, staal of andere ‘harde’ materialen. Kies fauteuils met bijvoorbeeld een vast zitkussen, maar liever nog volledig gestoffeerde exemplaren. Zo zit je altijd op een zachte ondergrond. Stof, wol, bouclé: het is allemaal super comfortabel én het ziet er ook prachtig uit.

Lean on me

Hoe meer ondersteuning een stoel biedt, des te lekkerder hij zit. Een hoge rugleuning helpt daarbij. Maar ook armleuningen bieden extra steun. Het liefst koop je een fauteuil met armleuningen die naar buiten lopen, waardoor je een lekker breed oppervlak overhoudt om op te zitten.

Ronde vormen

Dat ronde vormen veel doen voor je interieur wisten we al een tijdje, maar curvy vormen zitten ook een stuk comfortabeler dan rechte lijnen en hoekige afwerkingen. Kortom: met een fauteuil met ronde afwerking heb je het beste van beide werelden.

Fauteuils shoppen…

nog meer: wooninspiratie