Fan van Friends? Zo kopieer je de woonkamer van Monica en Rachel

The one with the apartment… Misschien wel één van de meest bekende woonkamers in de tv-wereld: het paarse appartement in New York uit Friends. Niet alles is hélemaal onze smaak, maar dat maakt het niet minder leuk om de stijl te stelen. Zo steek je de Friends woonkamer in een 2021 jasje. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Friends (@friends)

Koninginnen van de kringloop

De woning in Friends heeft een eclectische 90’s stijl met items die je vaker tegenkomt in de kringloop. Hoe het appartement er in 2021 uit zou zien? Hier zijn alternatieven voor de items in Rachel en Monica’s appartement.

1. Net-niet-witte zetel

Net-niet-witte bank van goossens.be

In het altijd drukke appartement van Friends blijft de zetel een rustige factor. De oorspronkelijke zetel is massief en met bloemen, de 2021 versie is moderner en minimalistisch. Met zijn net-niet-witte kleur past ‘ie overal bij.

2. Landelijke salontafel

Salontafel van bol.com

In de eclectische stijl van Monica en Rachel is de salontafel een neutraal en rustig element. Net zoals de salontafel in het Friends appartement is deze van hout, vierkant en heeft ‘ie ruimte voor alle koffies die gedronken worden. Je vindt de salontafel hier.

3. Comfortabele stoel

Fauteuil van made.com

Al is de fauteuil aan de rechterkant van het appartement nóg groter en echt Amerikaans, deze stoel geeft een moderne twist aan de oorspronkelijke zit. Met strakke leuningen, gedraaide poten en een lichte kleur. Bekijk de fauteuil hier.

4. Tapijt

Tapijt van goossens.be

Monica brengt alles samen met een enorm tapijt met gele ondertoon. Op het tapijt dat jaren 70 uitstraalt staan verschillende bloemen. Goed, moderner, alternatief? Dit gele tapijt van Goossens.

LEES OOK
Het tapijt: onmisbaar in ieder interieur

5. Franse poster

Poster van amazon.nl

Opvallend is ‘ie zeker, de poster boven de tv. Waar de tekst voor staat? Het is een Franse reclame voor kinderspeelgoed. Een replica van de poster is verkrijgbaar bij Amazon.

6. Dressoir

Dressoir van otto.nl

Hout, groot en praktisch. Het tv-meubel van Monica is eigenlijk een dressoir. Met twee kastdeuren aan weerszijden en lades in het midden. Past ook gelijk een goede tv op voor een avond met alle friends. Bekijk het dressoir hier.

7. Ronde tafel

Ronde tafel van shop.vtwonen.be

Er zijn flink wat etentjes georganiseerd aan deze ronde tafel in het appartement van Friends. De 2021 versie heeft in plaats van één poot, gekruiste poten. De ronde Friends tafel vind je hier.

8. Kleurrijke stoelen

Spijlenstoel van shop.vtwonen.be

Aan de eettafel staan mix-en-match stoelen, met verschillende kleuren, vormen en materialen. Het leuke hieraan? Ze zijn overal te vinden: van kringloop tot designwinkel. De blauw-grijze spijlenstoel is hier te vinden.

9. Deurlijst

Gele fotolijst van bol.com

Deze gele lijst hebben onze friends op de paarse deur gehangen. Niet gevuld met kunst maar rond de deurspion! Leuk idee voor wie een deurspion huis heeft of de voordeur wil opleuken. De gele lijst is hier te bekijken.

10. Purple Rain

Paarse verf van bol.com

Last but not least… Wie aan het appartement uit Friends denkt, denkt aan paarse muren. De iconische kleur mag niet ontbreken in een kopie van het appartement van Monica en Rachel, ook in 2021. Júíst in 2021 eigenlijk, want lila is een trendkleur. De paarse verf vind je hier.

LEES OOK
Doen! Lila accessoires in je interieur

nog meer: wooninspiratie