De enige vuistregel als je een expositiewand samenstelt

Een expositiewand is zo ontzettend charmant. Het geeft een huis karakter en warmte. Bovendien kan je met zo’n wand naar hartelust mixen en matchen. Er is echter één vuistregel om in gedachte te houden wanneer je er eentje samenstelt.

Twee kanten op

Natuurlijk kies je helemaal zelf hoe je jouw expositiewand inricht, maar als je behoefte hebt aan een richtlijn is het handig om in gedachte houden dat je nooit minder dan twee verschillende lijsten gebruikt. Je mooiste kunst, prints en foto’s in maar twee soorten lijsten (een witte en een zwarte) hangen oogt niet samenhangend noch gecureerd. In plaats daarvan oogt het willekeurig.

Eigenlijk kan je met zo’n expositiewand twee verschillende kanten op.

1. Bewandel je de minimalistische route? Dan is het helemaal prima om vast te houden aan één kleur en bewerking voor je lijsten. Een persoonlijke fotomuur is bijvoorbeeld prachtig in monotone lijsten.

2. Mik je op de eclectisch-chique, professioneel gestylede uitstraling? Overweeg dan zoveel mogelijk verschillende lijstjes in alle kleuren en maten. Je kan prima vijf verschillende texturen en kleuren inzetten.

Het is dus in feite een alles-of-niets-situatie. Nu alleen nog onder de knie krijgen hoe je die dingen recht ophangt…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

So sleepy after a day of brunch and rainy museum browsing! It honestly feels like autumn so I’m burning a candle and making gnocchi ? how’s everyone’s weekend been?!

Een bericht gedeeld door Kate Spiers (@kate.lavie) op

Bron: 1. vtwonen 10-2018 | Fotografie Sjoerd Eickermans | Styling Liza Wassenaar | 2. Instagram

nog meer: wooninspiratie