7x dit geef je iemand als housewarming cadeau

Altijd gezellig, een housewarming party. Maar wat geef je iemand die net een nieuw huis heeft? Als het een goede vriend of familie is, dan weet je vaak wel hoe het zit met de woonsmaak en met welk cadeau je de nieuwe huizenbezitter blij kan maken. Maar ken je de bewoners minder goed of hebben ze echt alles al? Dan helpen wij je graag met 7x een housewarming cadeau waarmee je mag binnenkomen.

Weer verliefd op je huis seizoen 12 aflevering 5 | Frans in Nieuwveen

1. Groen is goed

Het klinkt wat afgezaagd misschien, maar een plant doet het eigenlijk altijd goed als housewarming cadeau. Kom niet aanzetten met een joekel van een kamerplant, maar een ’tafelmodel’ plant met een mooi bladmotief wordt bijna altijd gewaardeerd. Heeft de housewarmer een tuin? Dan is het ook leuk om een kleine fruitboom te geven. Ze hebben er jaren plezier van en bij elke oogst wordt er even aan je gedacht.

2. Kaarsen

Een kandelaar uitzoeken is misschien lastig omdat de interieurstijl dan weer om de hoek komt kijken, maar aan kaarsen kan niet veel mis gaan. Je hebt tegenwoordig heel bijzondere kaarsen, dus het cadeau is verre van saai. Een plateau met meerdere kaarsen met een aantal mensen geven is ook een leuk idee: iedereen kiest een mooie kaars uit en klaar is jullie persoonlijke housewarming cadeau.

3. Spelletjes

Een bordspel koop je niet zo snel voor jezelf, ook mensen die alles al hebben niet. Een ideaal housewarming cadeau dus! Spelletjes staan voor gezelligheid en samen zijn, hoogstwaarschijnlijk heb je na de overhandiging van dit cadeau ook meteen een nieuwe uitnodiging te pakken.

4. Champagneglazen

Je zult misschien niet de enige gast zijn met een fles bubbels, maar wedden dat niemand aan een paar mooie glazen heeft gedacht? Mét inscriptie? Laat de initialen van de gastvrouw en/of gastheer graveren of een persoonlijke boodschap en de prijs voor het allerleukste cadeau gaat naar jou.

5. Keukengerei

Of je nu bij een keukenprins of juist niet op bezoekt komt, er zijn altijd een aantal keukenzaken waar je nooit teveel van hebt. Wat dacht je van een set mooie theedoeken, ovenhandschoenen of een houten snijplank? Ook altijd goed: een mooie fles olijfolie, balsamico of pepermolen.

6. Heb JIJ dit gemaakt?

Persoonlijker dan een DIY – oftwel zelfgemaakt – cadeau krijg je het niet. Dus heb je een bepaald talent, zet hem in als housewarming cadeau. Denk aan een zelfgemaakt vogelhuisje of insectenhotel, een plantenhanger van macrame of leer of een stempel met het nieuwe adres. Maak je maar klaar om alle complimenten in ontvangst te nemen.

7. Giftcard

Maken bovenstaande cadeau-ideeën je zelfs ook nog aan het twijfelen? Dan kun je altijd nog voor een giftcard kiezen. Probeer erachter te komen bij welke winkel de nieuwe bewoners graag shoppen en geef hiervan een bon cadeau. Of geef een tegoedbon voor een gezellig etentje bij of met jou om even los te komen van alle verhuis-sores.

nog meer: wooninspiratie