Instant sfeer in huis met deze 5 DIY’s

Als je sfeer in huis wilt maken, kun je simpelweg een paar kaarsen aansteken en je bent er. Dat gezellige, flikkerende licht maakt een fijne avond helemaal af. Onmisbaar in huis én je hebt er nooit genoeg van: kaarsen en kandelaars. Des te leuker om ze zelf te maken.

vt tv do it yourself gevouwen kandelaar van klei marmerlook | DIY met kaarsen

Gedraaide kaarsen

We beginnen met een van de makkelijkste DIY’s met kaarsen. En eentje waar je moeilijk omheen kunt: gedraaide dinerkaarsen. Ze zijn speels, kleurrijk en voegen een vleugje design toe aan je interieur. En het leukste van alles: je kunt de gedraaide kaarsen makkelijk zelf maken.

Bloempot omtoveren

Je kunt die terracotta pot waarin nu een triest bosje verdorde lavendel staat een schitterend tweede leven geven. Dode plant de groenbak in en aan de slag: zo tover je een bloempot om tot toffe kandelaar. Oh, en vind je deze kaarsen DIY net zo mooi als wij, maar houd jij je planten wél in leven? Een pot bij het tuincentrum halen kan natuurlijk ook.

LEES OOK
In mum van tijd een nieuwe lamp met deze 6 DIY’s

Ombre kaarsen met speels effect

DIY’s zijn perfect om je huis iets persoonlijks mee te geven. En daar krijg je ook nog eens een blij gevoel van, want hoe trots kun je zijn op je eigen creatie? Wat dacht je van deze DIY ombre kaarsen, oftewel kaarsen met een kleurverloop? Zo maak je deze ombre kaarsen makkelijk zelf.

Houten kandelaar

Voor kandelaars geldt: hoe meer hoe beter, want kaarslicht is dé sfeermaker. Op dit exemplaar, een moderne knipoog naar de klassieke kandelaar met oor, kun je vier kaarsen kwijt in verschillende formaten. Zo maak je de kandelaar van hout zelf!

LEES OOK
Zijn kaarsen milieuvriendelijk?

DIY gevouwen kandelaar

Gezellig flakkerend kaarslicht in een marmerlook jasje: deze gevouwen kandelaar maak je van klei gemengd met verf. Wil je er twee, vouw ze dan in verschillende richtingen voor een uniek paar.

nog meer: wooninspiratie