Schoolbord maken

Tekeningen krijten en berichtjes opschrijven. Dat kan op een zelfgemaakt schoolbord. Dit kinderkameraccessoire kun je eenvoudig zelf maken met schoolbordverf. Lees hieronder hoe je dit doet!Schoolbord_maken

Maak een schoolbord

Het allerbelangrijkste hoofdbestandsdeel wat je nodig hebt bij het maken van een schoolbord is krijtverf. Er bestaan verschillende soorten en kleuren krijtverf. Kies een kleur verf en bepaal de hoeveelheid aan de hand van het oppervlakte dat je wilt verven.

Je kunt de deur van de kinderkamer of kast transformeren tot krijtbord. Maar je kan ook een paneel of MDF plaat kopen bij de bouwmarkt en hier een schoolbord van maken. Hoe je een echt schoolbord op pootjes maakt lees je op de site van de Gamma. Nog meer varianten van een schoolbord welke je zelf kunt maken vind je op deze vtwonen DIY pagina.

Stappenplan schoolbord maken

Een schoolbord maken is helemaal niet zo moeilijk. Bekijk hieronder het stappenplan:

  1. Laat een plaat MDF op een maat naar wens zagen bij de bouwmarkt. (Tip: ben je goed in figuurzagen? Maak dan een wolk, hartje, huis of boom van de MDF plaat)
  2. Schuur de houten plaat licht op en zorg dat de ondergrond schoon, glad en vetvrij is.
  3. Voorzie de ondergrond van een laagje grondverf, zo heb je straks minder schoolbordverf nodig en hecht het beter.
  4. Als de grondverf droog is, breng je meerdere lagen schoolbordverf aan totdat het overal dekt.
  5. Nou kan er al gekrijt worden! Ter decoratie kan je een piepschuimen of houten sierrand op de randen van het schoolbord plakken. Deze verf of spuit je uiteraard eerst in een kleur naar keuze.
  6. Het bovenstaande stappenplan kan je vanaf stap twee ook op een muur of (kast)deur toepassen.

Leuk schoolborden voor de kinderkamer

Er zijn ook heel veel leuke schoolborden te koop. Zoals de schoolbordmuurstickers van Kek Amsterdam. Of het aanbod leuke krijtborden in onze webshop. Nog meer krijt- en schoolborden vind je in het artikel Schoolbord voor de kinderkamer.

Bron: Kek wonen met Kinderen | Fotografie Fotolemaire.nl | Styling Estherloonstijn.nl

nog meer: wooninspiratie