Samenwonen? Zó combineren jullie twee woonstijlen

Superleuk! Jullie gaan samenwonen. Dat betekent dat jullie niet alleen samen een huis gaan bewonen, maar ook inrichten. Dat kan nog weleens spannend zijn, al helemaal als jullie twee uiteenlopende woonstijlen hebben. Voorkom ruzie en volg deze tips om jullie woonstijlen te combineren.

vtwonen-vtwonencollege-basiscursus-online-interieur

Woonstijlen combineren begint met inspiratie

Voordat je aan het kopen slaat of überhaupt bepaalt wat je stijl is, is inspiratie opdoen een stap die je niet kunt overslaan. Waar gaat je interieurhart sneller van kloppen? Wat komt er absoluut je huis niet in? Dit soort informatie is onmisbaar. Ga samen een dag naar de meubelboulevard en denk hardop. Op die manier leer je jezelf en elkaar beter kennen en wordt de volgende stap een stuk makkelijker. Liever thuis inspiratie opdoen? Pak Pinterest, Instagram of een stapel vtwonen magazines erbij en kijk welke meubels of stijlen jullie enthousiast maken. Houd het nu nog even bij kijken, actie komt in de volgende stap!

Ontdek hier welke interieurstijl bij jouw persoonlijkheid past.

Moodboard maken

Als jullie helemaal zijn ondergedompeld in de interieursferen na een dag ‘woonwinkelen’, weet je waar je warm of koud van wordt. Nu is het tijd om je favoriete interieur samen te stellen op een wit vel papier. Wat zou jij graag in je nieuwe huis willen zien? Plak afbeeldingen die jou aanspreken op. Het is belangrijk dat je je allebei volledig vrij voelt om je eigen stijl te laten spreken. Maak ieder je eigen moodboard en verras elkaar ermee in de volgende stap.

Kijk en vergelijk

Moodboard af? Tijd om jullie creaties te showen! Laat elkaar, zonder te oordelen, zien wat je hebt gemaakt. Na een eerste indruk kijk je met een kritische blik: Wat vind je mooi op elkaars moodboards? Het volgende is belangrijk: bespreek alleen de positieve dingen en kraak elkaar creaties niet af. Zo voorkom je ruzie. Geef met stift aan welke meubels, inspiratiefoto’s en kleuren jullie allebei mooi vinden. Bespreek ook wát jullie aan bepaalde plaatjes mooi vinden. Misschien is de een geen fan van een grijze fauteuil van de ander, maar zou deze wel gewaardeerd worden in cognacbruin leer. Kortom: denk in mogelijkheden en kom elkaar tegemoet.

Shoppen maar!

Met het inzicht in jullie beiden verlangens en stijlen op zak, kunnen jullie aan het shoppen slaan. Blijf lief voor elkaar en neem elkaars keuzes en verlangens serieus. Samenwonen is namelijk vooral iets leuks. Veel plezier!

nog meer: wooninspiratie