Salontafel kiezen: 4 dingen om rekening mee te houden

Hij maakt of breekt de zithoek en is een van de belangrijkste items in je woonkamer: de salontafel. Om degene te kiezen die bij jou en het interieur past, kun je deze stappen in je achterhoofd houden. Dan weet je zeker dat je goed zit!

Salontafel kiezen met dit stappenplan

Hoogte

Een salontafel kiezen begint met meten. Zo is het belangrijk om te weten op welke hoogte de televisie staat en hoe hoog de zitting van je bank is. Het zou jammer zijn als de salontafel zo hoog is dat je de televisie niet meer kunt zien. Als je salontafel te laag is, wordt het lastiger om er vanaf de zetel iets vanaf te pakken. Kies dus de hoogte die zowel comfortabel als praktisch is en ga hiermee aan de slag.

Kies je salontafel met deze stappen

Opbergruimte

Salontafels zijn niet alleen handig om dingen op te zetten, maar kunnen ook dienen als opbergruimte. Zo kun je een oude kist omtoveren tot salontafel of een exemplaar kiezen dat lades of planken heeft. Kun je daar mooi je tijdschriften, kaarsen, onderzetters of rommel in kwijt.

Dynamiek

Een salontafel is een perfect meubel om een statement mee te maken in de woonkamer. Voor een dynamisch geheel kun je ook twee of zelfs drie tafels neerzetten. Die hoeven trouwens niet allemaal gemaakt te zijn voor gebruik als salontafel: een kruk, poef of rek doen het ook prima!

Vorm

Met de vorm van je salontafel kun je spelen. Welke je kiest, heeft alles te maken met de ruimte die je hebt, de vorm van de woonkamer en de andere meubels. Komen er ronde elementen terug in het interieur, dan kan het mooi zijn om een (of meerdere) ronde salontafel(s) te kiezen. Heb je een rechthoekige kamer en rechte bank, dan staat een rechthoekige salontafel mooi. Je kunt natuurlijk ook spelen met verschillende vormen. It’s up to you!

nog meer: wooninspiratie