Zo style je een ruimte met een schuin plafond

Een ruimte met een schuin plafond stylen: the struggle is real. Gelukkig zijn er tal van handige manieren om het schuine dak de baas te worden en dat is makkelijker dan je denkt. Een aantal tips verklappen we hieronder. Succes!

De oplossing voor een schuin plafond

Wandplanken

Omdat je waarschijnlijk niet veel plek hebt voor hoge kasten, zul je moeten gaan kijken naar andere opties. Meet your new best friend: wandplanken! Planken kun je precies ophangen zoals jij wilt, waardoor je zelf een indeling kunt maken. Je kunt dus ook heel goed schuin of trapsgewijs hangen. Er bestaan ook systemen met kasten met gesloten deuren voor aan de wand, een goede oplossing als je wandplanken al snel te druk en rommelig vindt worden.

Don’t leave them hanging…

Een groot kunstwerk aan de muur hangen gaat hem waarschijnlijk niet worden in ruimtes met een schuin plafond. Maar niet getreurd, want wie zegt dat het altijd nodig is om je kunstwerk, schilderij of poster op te hangen? Zet een paar lijsten speels tegen de muur aan en je creëert een heerlijk ongedwongen effect.

Dressoirs!

Nu je helaas geen heel hoge kasten kwijt kunt onder het schuine plafond, is het tijd om te kijken naar andere opties. Je voelt hem al aankomen: lagere kasten natuurlijk. Er zijn ontelbaar veel prachtige dressoirs en ladekasten, die je prima kwijt kunt in een ruimte met een schuin dak. Zet er een paar naast elkaar en je verliest ook nog eens nauwelijks opbergruimte. Hier vind je een handig stappenplan voor het vinden van het juiste dressoir.

Shop slimme oplossingen…

nog meer: wooninspiratie