Hét recept voor een onvergetelijke kerstavond

Een witte kerst zit er vermoedelijk niet in, maar een groene wel. En hoe! Met veel takken, dennengroen en overal een ster wordt dit een kerst om nooit te vergeten.

vtwonen 12-2019 | styling kersttaart Pistache taart met witte chocolade glazuur
Borden (hkliving.nl). Groene slinger (rivieramaison.nl). Taarten (cooklikeachef.nl).
vtwonen 12-2019 | styling kersttaart Pistache taart met witte chocolade glazuur

Pistachetaart met glazuur van witte chocolade

Ingrediënten

Taart

  • 200 gram boter 
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 200 gram suiker 
  • 8 gram vanillesuiker 
  • 4 eieren 
  • Snufje zout 
  • 80 gr pistachenoten, fijngehakt 
  • Sap en rasp van 1 citroen 
  • Bakvorm van 18 cm doorsnede

Glazuur van witte chocolade

  • 100 gram zachte boter 
  • 100 gram poedersuiker 
  • 200 gram roomkaas 
  • 200 gram witte chocolade

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in, bestrooi met een klein beetje bloem en klop het overtollige bloem eruit. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een mooi glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Spatel voorzichtig de gehakte pistachenoten door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm. Bak de taart in 60 minuten gaar op 175 graden. Laat de taart nog 10 minuten in de vorm om af te koelen en koel daarna op een rooster.

Smelt de witte chocolade au Bain Marie en laat iets afkoelen. Mix de zachte boter met de poedersuiker tot een romig licht mengsel. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de roomkaas toe. Mix de afgekoelde chocolade door het roomkaasmengsel.

Finishing touch

Als de pistachetaart volledig is afgekoeld, bestrijk je ze rondom royaal met het chocolademengsel.

Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma

nog meer: wooninspiratie