5 ideeën voor poëzie in huis

Je hoeft geen woordkunstenaar te zijn om poëzie te maken. Met deze 5 stylingideeën ben je in no time je eigen huisdichter met poëzie in huis.

muursticker
tafelkleed
poëzie
gordijn
muuraccessoires

Blikvanger

Wat schuilt er achter die fraaie klassieke deur? Deze muursticker prikkelt de fantasie. Je haalt eenvoudig een blikvanger in huis zonder ook maar even te moeten sjouwen. Mooi in een stijlenmix van strak, klassiek en sober design.

Muursticker van Martin Margiela van een rijk versierde deur € 450,- (l’Atelier d’exercices). Lampje Segomil € 95,-, zwarte kandelaar van Ineke Hans € 241,- (The Frozen Fountain). Stenen schaal € 35,- (Nijhof). Ketting (Loft). Overig is privébezit.

Knipkunst

Afgekeken van een romantisch kanten kleed, maar dan in een stoerder jasje. Het zelfgeknipte tafelkleed van patroonpapier is voor eenmalig gebruik, maar dan steel je ook wel meteen de show. En de volgende dag knip je een heel nieuw patroon van de rol.  Voor dit papieren tafelkleed is er een rol patroonpapier van  10 meter (fourniturenwinkel of hobbywinkel) gebruikt.  Eerst vouwen, dan de vormen er in knippen, uitvouwen en klaar!

Tafel op schragen 260×100 cm € 1195,-, stoelen € 99,-  (Het Kabinet). Lamp € 91,75, vtwonen basis servies vanaf € 5,-, theepot € 93,-, vaas € 32,50 (Nijhof). Op de achtergrond: deursticker van Martin Margiela € 335,- (l‘Atelier d’exercices). De vloer is van microcement (www.microcement.nl).

IJzertaal

Een klein accent op de muur kan een groot effect hebben. Deze tekst trekt op een elegante manier de aandacht. Je maakt zelf van ijzerdraad de woorden en spuit het dan in de gewenste kleur.  Poëzie op de muur met ijzerdraad gespoten in zwart en bevestigd met een paar speldjes (ijzerwinkel).
Bank Rif 3-zits met één arm vanaf € 1549,- (Etage 3).  Vierkant tafeltje € 55,- (Het Kabinet). Vloerlamp Liberty € 936,-, plaid € 159,-  (Co van der Horst). Glas € 4,- (Azizi). Overig is privébezit.

Siergordijn

Met een verfijnde maar eenvoudige toevoeging bant romantiek alle saaiheid de slaapkamer uit. De lichte  sfeer blijft behouden door een elegante zeefdruk op een canvas doek te laten maken.

Op maat gemaakte gordijnpanelen met gezeefdrukte print van Arbre. Linnen per meter € 66,-, bedrukte print per stuk € 150,-, kussen  80×80 cm € 289,- (Emery et Cie). Lamp € 39,95 (Nijhof). Overig is privébezit.

Tekenstijl

Canvas schildersdoek van 100×160 cm (kunstschilderwinkel). Beschilderd met schoolbordverf 200 ml € 5,25 (Hema). Krukje  € 150,- (Nijhof). IJzerdraad, kniptang en modeleertang (ijzerwinkel, hobbywinkel). De bloemen zijn wit gespoten met verf uit een spuitbus (Praxis) en met tape op het canvas doek geplakt.

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie