Een plaid: je beste vriend in koude tijden

Een plaid of quilt is heerlijk warm om lekker onder te kruipen op de bank, maar is ook uiterst decoratief. Vooral tijdens de koude wintermaanden brengt dit zacht kleed warmte in huis. Het is de ideale bed- en bankgenoot.

Indiase quilt

Met een Indiase quilt verander je een klassieke grijze bank zo in een bohemien zithoek. Dit mooie exemplaar op de foto is niet langer dan de bank, zodat hij als een soort loper overheen ligt. Kussens en bloemen doen de rest. Een Indiase quilt past ook perfect in de bohemian inrichting, combineer hem dan met wat mooie kleurige tapijten. Een Indiase quilt kun je kopen bij myhomeshopping.

Plaid breien

Gebreid en gehaakt zijn de trend en natuurlijk ook bij de plaids. Ook van deze kun je prachtige gehakte exemplaren kopen of zelf maken. Wil je er een breien? Kijk dan eens naar dit artikel op Kidskamers.nl. Natuurlijk vind je ook bij vtwonen heel veel mooie breipatronen, gebruik bijvoorbeeld het brijpratoon van het kleed om een mooie plaid te breien.

Overal een plaid

Een plaid kan overal in huis. Op de bank, daybed, stoel of op het bed. of wat denk je van een aantal plaids met verschillende patronen fijn opgestapeld. Het is ook leuk om verschillende printjes met elkaar te combineren. Leg op je bank bijvoorbeeld een opvallend exemplaar en combineer deze met kussens met kleurige dessins.

Inspiratie

Er zijn heel veel soorten plaids, die direct de sfeer kunnen bepalen. Kijk eens bij inspiratie en zoek naar plaid, dan zie je heel veel leuke ideeën en mooie plaids. Ze zijn er in allerlei kleuren en materialen. Je kunt gaan voor felle kleuren, wit of natureltinten. De plaid kan de look en feel van je interieur bepalen, samen met ander textiel zoals kussens en gordijnen.

Wil je een plaid kopen? Kijk dan op myhomeshopping.nl voor de grootste keuze aan quilts en plaids.

Bron: vtwonen november 2009 | Fotografie Paul Grootes | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie