Deze ovaalvormige items geven je interieur een zachte look

Waar strakke lijnen en hoekige vormen zorgen voor een stoer aanzicht, geven rondingen je interieur juist een wat liever en zachter karakter. Nu kun je meteen gaan voor rond, maar vergeet de prachtige ovaalvorm niet! Ovaalvormige items in huis zijn een perfecte manier om die zachte rondingen terug te laten komen. En het goede nieuws: deze vorm zie je overal terug. Voor welke meubels of accessoires ga jij?

Weer verliefd op je huis seizoen 12 aflevering 2 zitkamer

Zachte rondingen

In de drukte van alledag kan het soms fijn zijn om een plek te hebben waar je even op adem kunt komen. En waar kan dat beter dan thuis? Ovaalvormige items hebben een zachte uitwerking op de ruimte en daarom kunnen ze precies dat stukje rust bieden waar je na een lange dag naar snakt. Of het nu gaat om een eettafel of een sierlijke ovalen schaal.

Groot en klein…

Ovaalvormige items zijn er in alle vormen en maten, dus lang hoef je waarschijnlijk niet te zoeken naar zo’n nieuwe aanwinst voor in huis. We zien de vorm terug in grote meubels zoals tafels (met ovaalvormige tafelbladen) en vloerkleden, maar ook in accessoires. Denk dan bijvoorbeeld aan schalen, spiegels of kussens. Kijk wat je al in huis hebt en vul je interieur vervolgens aan met grote of juist kleine items.

Maak het af

Nu de rondingen goed vertegenwoordigd zijn in het interieur, is het tijd om het geheel af te maken. Hoe doe je dat? Met zachte kleuren! Nude tinten zoals beige, crème, houttonen, maar ook lichtgrijs en zachte pasteltinten klaren de klus. De gouden tip is: houd de basis simpel, maar kleine items zoals sierkussens of kleden mogen bijvoorbeeld best een print of glans hebben. Zolang ze maar in het rustgevende kleurenpalet blijven passen.

Lees meer over een nude kleurenpalet en wat het kan doen voor jouw interieur?

Shop de allermooiste ovaalvormige items…

nog meer: wooninspiratie