Originele muurdecoratie: 4x eens wat anders aan de wand

Hangt jouw huis vol met mooie lijsten? Of heb je al een art wall gemaakt? Dan heb je misschien wel een keer zin in iets anders. Want naast fotolijsten kun je nog zoveel meer kwijt aan de muur. En met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Hier alvast een paar ideeën voor originele muurdecoratie.

originele muurdecoratie

Oud tafeltje 

Heb je nog een oude salon- of haltafel op zolder staan? Dan kun hier heel simpel een originele muurdecoratie van maken door het tafeltje door de helft te zagen, de poten eraf te halen en aan de muur te monteren. Et voilá: je hebt een unieke wandplank. Of tik een salontafeltje met een lade op de kop en hang ‘m op in de hal. De lade is namelijk heel praktisch voor sleutels en andere rondslingerende spullen. 

Op dezelfde manier kun je een brede salontafel ook inzetten in een smalle hal. Door ‘m doormidden te zagen en de poten eraan te laten, maak je er gewoon een smalle tafel van met twee poten. Aan de muur monteren is dus wel essentieel. 

LEES OOK
Slimme stylingtips voor een lange muur

Open deur

Mooie houten deuren kun je niet alleen praktisch, maar ook decoratief inzetten. Scoor een paar mooie houten deuren bij een winkel in oude bouwmaterialen en hang ze bijvoorbeeld achter de bank. Een echte eyecatcher voor in een grote ruimte. Op de deuren zelf zou je ook nog decoratie kunnen bevestigen. Wil je voor een mediterraans tintje gaan? Kies dan voor mooie louvre deuren. Ook in de tuin kun je op deze manier een fijne sfeer neerzetten.

Van houten deuren kun je ook een hoofdbord voor achter het bed maken.

In een nieuwe dimensie

Met mdf-platen in smalle stroken kun je zelf dimensie op de muur maken. Een soort lambrisering, maar dan over de gehele muur. Houd het klassiek met een lijstontwerp. En ben je iets gedurfder? Dan kun je ook aan de slag met geometrische vormen. Schilder het hout dat je gebruikt in dezelfde kleur als de muur om voor nog meer dimensie en een bijzondere twist te zorgen. Houd je van opvallend? Zorg dan dat de kleur van het hout anders is dan de muur waarop je het bevestigt. Hoe meer contrast, hoe opvallender! 

LEES OOK
Dag strak, hallo muur met structuur

Vliegend tapijt

Waarom zou je een vloerkleed alleen op de vloer kunnen gebruiken? Je kunt ‘m ook aan de muur bevestigen. Zo maak je zelfs de muur aaibaar en zorg je voor extra demping. Zeg maar dag tegen die echo in huis. Tegenwoordig heb je tapijten in zulke mooie designs, dat deze ook best een plekje aan de muur verdienen. 

Wil je warmte in huis brengen? Kies dan voor een extra zacht exemplaar. Of maak een statement met een kleurrijk kleed in een tof design. 

nog meer: wooninspiratie