Op reis in eigen tuin: 5 exotische tips

De zon, de rust, de vrije tijd. Ben jij ook al helemaal klaar voor een vakantie bij je thuis? Gelukkig hebben we deze lente lekker veel tijd gehad om onze tuin tip top in orde te maken zodat we er deze zomer optimaal kunnen relaxen… of nog niet helemaal? Met deze tips waan je je meteen op vakantie in een tropisch oord, gewoon bij je thuis.  (vtwonen samen met Hanolux)

vtwonen | maak van je tuin een tropisch oord
Tafel en stoelen Dedon bij Hanolux
vtwonen | maak van je tuin een tropisch oord
Fauteuil Dedon bij Hanolux

1. Vijf sterren

Hoeveel geld geef jij elk jaar uit aan dure vluchten en hotels? Leuk om na te denken hoe je dat deze zomer kunt investeren in je eigen tuin, zodat je er op langere termijn van kunt genieten. Gun jezelf eens wat meer luxe en koop die prachtig afgewerkte houten zitmeubelen en ligstoel. Zo waan je je pas écht in een vijfsterrenhotel. Nog een cocktail, please, and keep’ em coming!

2. Achtertuin of jungle?

Het is bijna zomer, en dat betekent dat ook planten die niet tegen de vrieskou kunnen gerust buiten kunnen groeien. Hallo, bananenboom, ananasplant of palmboom! Zorg wel dat je deze groene pareltjes in het najaar weer naar binnen haalt voor de koude nachten ze te pakken krijgen. Geen zin in al die moeite? Verhuis kamerplanten in hun pot naar het terras, of ga voor planten die wel een tropische look hebben, maar toch tegen een (koud) stootje kunnen. Varens, bamboe en hosta’s zijn leuke opties.

vtwonen | maak van je tuin een tropisch oord
Jacuzzi® bij Hanolux

3. Bubbels

Niets zegt meer relaxen dan een échte jacuzzi. Doorheen de jaren perfectioneerde het merk Jacuzzi® hun modellen en ontwikkelden ze ontelbaar veel opties. Massagejets, verlichting, een extra strak design, het kan allemaal. Een jacuzzi heeft trouwens een duur imago, maar dat hoeft heus niet zo te zijn. Er bestaat er een in elke prijscategorie. En nog een extra voordeel: een zwembad gebruik je alleen in de zomer, maar van een jacuzzi beleef je het hele jaar door plezier! 

4. Sit back, relax and enjoy

We kennen het allemaal. Al hebben we vakantie, zolang we thuis zijn, voelen we ons af en toe verplicht toch nog te werken, te poetsen of op te ruimen, maar op reis doe je dat toch ook niet? Vakantie is hét moment om jezelf even te verwennen, dus verzamel je favoriete boeken en magazines, zet die zonnebril op je snoet en droom helemaal weg.

vtwonen | maak van je tuin een tropisch oord
Fauteuil en bank Tribù bij Hanolux

5. Hout is goud

Er is een reden waarom luxeresorts vaak voor houten of rieten buitenmeubelen kiezen: niet alleen is hun design vaak tijdloos, ze stralen ook rust uit. Natuurlijke materialen geven je als geen ander dat op-reisgevoel, en zeker als ze dan nog comfortabel zijn ook! Wij zijn fan van de meubelen van Dedon, Tribù of Manutti bij Hanolux.

Over Hanolux

Bij Hanolux vind je alles voor je tuin en terras: van meubelen tot tuinverlichting en -verwarming tot wellness artikelen. Ontdek hun assortiment in hun showroom – de grootste van België! – in Turnhout of ga langs voor advies van hun outdoorexperten.

nog meer: wooninspiratie