Op deze plantentafels is altijd plek voor nóg een plant

Planten op de grond, een dressoir of sidetable: ze staan natuurlijk nergens verkeerd. Maar wil je graag wat meer hoogteverschil toepassen? Of toch die ene plant kopen waar je eigenlijk geen plek meer voor hebt? Dan zijn plantentafels onmisbaar. Op deze manier wordt planten stylen een stuk makkelijker én leuker.

plantentafels | groen in huis | ronde eettafel | kamerplant

Hoger op

Als alle kamerplanten in huis op hetzelfde niveau staan, dan kan dat een saaie aanblik geven. Plantentafels maken dan echt het verschil: ze brengen die extra touch in huis en je kunt spelen met verschillende hoogtes. Ideaal als je meerdere planten op een plek wilt combineren. Of als je te dealen hebt met een beperkte ruimte. 

LEES OOK
Kleine (maar fijne) kamerplanten

Praktisch

Plantentafels zijn niet alleen mooi, ze hebben ook een praktische functie. Met tafels op wielen, zoals deze plantentrolley, kun je die joekels van kamerplanten makkelijk een andere plek in huis geven. Of zonaanbidders in de winter verplaatsen naar een plek met meer licht. Scheelt weer een hoop sjouwwerk. Daarnaast hoef je minder te bukken tijdens het watergeven en heb je meteen een groot aantal planten bij elkaar. Waar een plantentafel al niet goed voor is!

LEES OOK
Zo haal je de natuur in huis zonder planten neer te zetten

Twee-in-een

Moeite met mooie bloempotten vinden? En vervolgens ook nog een aparte plantentafel? Maak het jezelf makkelijk en ga voor een twee-in-een, oftewel een bloempot of plantenbak op pootjes. Speel met verschillende formaten of ga voor een opvallende kleur om een eyecatcher in huis te halen. 

nog meer: wooninspiratie