Onze favoriete hotspots in Kopenhagen en Stockholm

Op zoek naar Scandinavisch design of wil je weten waar de leukste hotspots te vinden zijn? Dat komt goed uit! Want vtwonen bezocht Stockholm en Kopenhagen op zoek naar adressen die je zeker gezien moet hebben. Vandaag zetten wij van deze twee steden de leukste adressen en hotspots voor je op een rijtje!Conceptstore Stockholm

Stockholm

Een hippe stad vol energie, dat is Stockholm. Shoppen in SoFo, lunchen aan het water of op zoek naar Zweeds design? vtwonen bezocht de stad van veertien eilanden.

Eten

Er was eens een postkantoor in Nytorget, maar sinds de wereld in 2009 voorgoed is overgegaan naar e-mail, maakte het postkantoor plaats voor Urban Deli. Urban Deli is niet alleen een supermarkt, een markthal, een restaurant of een bakkerij – Urban Deli is een mix van dit alles. Dit is dé plek om hip SoHo te scannen.

Keramieken accessoires

Blas en Knada staat bekend om hun keramieken accessoires, gemaakt door kunstenaars. Het is een centrum voor hedendaagse kunst en kunstnijverheid. De winkel en galerie is een van de verrassingen waar alle kunst kan worden weergeven.

Juwelen

Nordlings is een winkel die in 2010 de award “Antieke Winkel van het Jaar” won. Nordlings trekt veel bezoekers. Zowel lokale bevolking, als toeristen. Op zoek naar vintage design en juwelen? Ga eens langs!

Interieurshop Stockholm

 

Conceptstore

Midden in hartje Stockholm vind je in een oud gebouw uit eind 1800: Snickarbacken 7. Dit is een café, tentoonstellingsruimte en een conceptstore in één. De winkel biedt een zorgvuldige en persoonlijke selectie van nieuwe en vintage mode, muziek, tijdschriften, boeken, antiek, kinderkleding en homewear. Een conceptstore die je zeker niet mag missen!

Interieurwinkel

In het centrum van Stockholm, net ten noorden van Stureplan, vind je de interieurshop Plan Ett. De winkel biedt een mix van meubels, verlichting en tapijt. En dat allemaal op iets meer dan 400 m2. Plan Ett is een interieurshop met alleen maar Zweedse labels.

Kopenhagen

Wij zijn een beetje (boel!) verliefd op deze designstad aan zee, waar royale paleizen afgewisseld worden met hippe koffietentjes en onweerstaanbare mooie winkels.

Warenhuis Anne Black

 

Eten

The Yoghurtshop NY is geopend in mei 2013 en is eigendom van de twee vriendinnen die gedreven zijn door de liefde voor eten. Yoghurt wordt door hun gezien als een van de mooiste producten van de natuur. Voor een ontbijt, lunch, gezonde snack en zelf een dessert kun je terecht bij The Yoghurtshop NY.

Markt

Ga eens naar een vlooienmarkt! Zoals de markt voor Hotel d’Angleterre. Hier koop je bijvoorbeeld oude Royal Kopenhagen jaarbordjes voor 10 euro per stuk.

Interieurwinkel

Hay House is de wereldberoemde interieurzaak die zich in drie boven elkaar gelegen appartementen bevindt. Een beetje als thuis dus, met kinderkamers en al. De HAY Mini markt biedt een ruime keuze aan accessoires van de HAY, van verlichting en textiel tot aan stationery en glaswerk.

Keramieken winkeltje

Black is het miniwarenhuisje van Anne Black, met haar eigen keramiek, maar ook ontwerpen van anderen die haar en haar klanten inspireren.

Kopenhagen interieurshop

 

Juwelen

Juwelier Hvelplund is een modern ingericht en luxe boetiekje met ’s werelds beste horlogemerken en juwelen. Voor zowel bekende als onbekende Scandinavische merken kun je er terecht.. Leuk weetje: er werkt bij Hvelplund ook een gecertificeerde horlogemaker. Dit kun je zien aan de vele ingelijste diploma’s aan de muur.

Bron: vtwonen special maart 2013 | Fotografie Jan Luik

nog meer: wooninspiratie