5 ideeën om onder een glazen stolp uit te stallen

Vang je meest geliefde vondsten in een glazen stolp en laat ze schitteren.

vlindersglazen potjes veren > <img loading= zoetigheid glazen stolp

5 ideeën met een glazen stolp

Uit de natuur

Combineer twee gevulde glazen stolpen van verschillende formaat en ze zullen elkaar versterken. Aangevuld met een paar persoonlijke vondsten uit dezelfde categorie – de natuur – heb je in no time een prachtig stilleven. Een (extra brede) trap kan een mooie achtergrond zijn.

Soorten en maten

Glazen vazen, potten en kannen kunnen ook als stolp dienen. Gebruik verschillende soorten en maten, vang er mooie dingen én gewone gebruiksvoorwerpen in en plaats ze op tafel. Voilà: daar is je eigen wisselende expositie, goed geconserveerd achter glas.

Groter geheel

Hier zijn de stolpen onderdeel van een groter geheel. De veren staan prachtig in de stolp, maar kunnen ook mooi tegen de muur leunen. Het ene lijstje laat zich graag vangen in de glazen stolp, twee staan er tegen de muur en een hangt er aan een spijker. Net als die bijzondere veer.

Achter (dubbel) glas

Een glazen stolp achter glas, het heeft iets museaals om je mooie vondsten in zo’n vitrinekast te plaatsen. Het is moeilijk om erbij te komen, dat maakt het spannend en extra aantrekkelijk. Dit gaat om bijzonder kwetsbare en dierbare stukken. Look, but please, don’t touch!

Zoete verleiding

Deze zalige taart en zoete petit fours smaken niet alleen erg lekker, ze zijn ook een lust voor het oog. Haal ze daarom vooral uit de doos en zet ze op tafel onder een glazen stolp. Zo blijven ze vers en kun je er toch naar kijken. Totdat je de verleiding niet meer kunt weerstaan…

Bron: vtwonen februari 2013 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie