Nooit meer je sleutels kwijt

Ben je ook elke dag kostbare minuten kwijt aan de zoektocht naar je sleutels? Dan ben je volgens onderzoek óf heel sociaal óf te perfectionistisch óf een man, want die raken vaker dan vrouwen hun spullen kwijt. Omdat schelden en huisgenoten de schuld geven uiteindelijk nergens toe leidt, geven we graag wat tips ter verbetering. Plus een paar kekke sleutelrekjes natuurlijk.

Bedenk een systeem

Waarom ben je wel altijd je sleutels kwijt, maar je tandenborstel bijvoorbeeld nooit? Dat komt volgens opruimdeskundige Els Jacobs omdat je daar een voor de hand liggende plek voor hebt: die beker bij de wastafel. Zoek daarom ook voor je sleutels de meest logische plek voor jou.

Bedenk wat jouw vaste gewoontes zijn en waar de sleutels in de meeste gevallen belanden. Kom je via de voor- of achterdeur het huis binnen? Is de eerste plek waar je tegenaan loopt het aanrecht of een kastje in de gang? Maak daar dan de vaste sleutelplek van, desnoods in een bakje of een lade. Probeer je elke keer bewust te zijn van het neerleggen van je sleutels en train jezelf daar ook in.

Maak zelf een sleutelrek

Nog een manier om jezelf tot een vaste plek te dwingen: ga komend weekend aan de slag met een home made sleutelrek. Een zelfgemaakt rek loop je namelijk niet zomaar voorbij. Al helemaal niet zo’n mooi exemplaar als het bovenstaande hoekrek van hout. Je kunt er naast de huissleutels ook al die andere spullen kwijt die je nooit kunt vinden: je zonnebril, mobiel, OV-jaarkaart en huisvuilpas. Bekijk hier het stappenplan voor het sleutelrek.

Sleutels tracken

Ben je nog in de trainingsfase of is het gewoonweg hopeloos? Dan is er nog een hulptroep: je sleutels tracken met een bluetooth of gps tracker. Het werkt redelijk simpel: je maakt een klein apparaatje vast aan je sleutelbos en die piep je met een app op je mobiel op als hij weer eens onvindbaar is. Meestal werkt het signaal tot vijftig meter, dus dat zou voldoende moeten zijn. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je je mobiel niet ook kwijt bent…

nog meer: wooninspiratie