Hoog tijd voor een XL keukenbank

De keukenbank wordt steeds populairder in huis. Een keukenbank is een mooi alternatief voor stoelen aan de eettafel, of maak juist een combinatie. Een keukenbank kan natuurlijk ook handig zijn in de keuken zelf om bijvoorbeeld spullen op te zetten.

Keuken inrichten

Bij vtwonen vind je heel veel inspiratie om je keuken in te richten. Een keukenbank past in bijna alle keukens, hij kan namelijk ook worden gebruikt als opberger (klepbank) of als bijzettafel. Past een houten bank toch niet in de keuken, dan is hij misschien leuk bij de eettafel. Een houten bankje past perfect in een keuken met een landelijke stijl. Heb je een grote keuken met een kookeiland, dan kun je de bank ook als zitplek aan het kookeiland gebruiken.

Als je het kookeiland het middelpunt maakt van je huis kun je een gewone bank in dezelfde ruimte plaatsen. Dit is het hart van het huis en de zithoek inclusief de bank hoort daar bij. Dat maakt van de keuken pas écht een leefkeuken!

XL keukenbank

In de keuken valt een hoop te beleven. De op maat gemaakte XL keukenbank op de foto is om op te zitten en om servies en boeken op te zetten. Het plafond is geschilderd, een uitvergrote tekst van een recept hangt boven je hoofd.

Houten bank

Een keukenbank is meestal van hout. Kijk daarom bij houten bank voor nog veel meer inspiratie. Je kunt de houten bank ook zelf maken. Op onze website vind je handige zelfmaakplannen voor een ‘stoelenbank’ een tuinbank of een tafel mét bankje.

Keukenbank kopen

Wil je ouderwetse look dan kun je kiezen voor een tweedehands keukenbank. Wil je een keukenbank kopen, kijk dan eens op myhomeshopping.nl.

Bron: vtwonen februari 2011 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie