Milaan: IKEA goes design

MILAAN – Na 2 zeer succesvolle jaren is Ventura Lambrate in Noord-Oost Milaan vooral erg populair onder jonge creatievellingen. In de wijk vind je veel oude industriële plekken en gebouwen waar tijdens Salone e Mobile, de internationale meubelbeurs in Milaan, jonge talenten hun werk tonen aan het toegestroomde publiek.

Ikea design Milaan Salone e mobile

Ventura Lambrate

Ikea design Milaan

Ikea design Milaan

 IKEA PS Collectie

Salone e Mobile

Je vindt er de studenten van Royal College of Art, een verzameling van de beste ontwerpen van andere design weken: ‘the best of the world’s design weeks’, en – mede door de Nederlandse organisatie – ook heel veel Nederlandse ontwerpers (a.o. Maarten Baas, Kiki van Eijk).

IKEA PS Collectie

Dit jaar in Ventura Lambrate ook een op het eerste gezicht wat vreemde eend in de bijt: IKEA. De Zweedse meubelgigant presenteert dit jaar tijdens de internationale meubelbeurs in Milaan hun PS project 2012. Vaste en freelance ontwerpers werden door Ikea uitgenodigd om in de 60-jarige geschiedenis te duiken. Negentien ontwerpers lieten zich inspireren door oude producten van IKEA en kwamen uiteindelijk met 46 producten. De ontwerpers kregen de vrijheid om vanuit een conceptuele wijze producten te ontwerpen. Geen ‘oude producten in een nieuw jasje’, maar nieuwe klassiekers door leren, herinneringen en innovatie.

Op IKEA.com alle nieuwe artikelen uit de IKEA PS Collectie 2012, met ook een presentatiefilmpje.

nog meer: wooninspiratie