Shopafspraak dit weekend? Zo ‘scan’ je meubels binnen een paar minuten

Heel fijn dat we in deze tijden tóch even die bank kunnen uittesten of die ladekast van dichtbij kunnen bewonderen. Veel meubels bekijken gaat niet lukken binnen dat half uurtje, die paar favorieten moet je dus in enkele minuten kunnen ‘scannen’. Maar hoe weet je nou binnen zo’n korte tijd of dit echt jouw nieuwste aanwinst wordt? Lastig toch? Daarom speciaal voor jou, van ons: een lesje meubels scannen.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 1 | Frans Uyterlinde in Lelystad | zithoek | meubels scannen tijdens een shopafspraak

Maak een lijstje

Punt één is meteen een belangrijke: maak een lijstje. Je kunt geen meubels scannen in korte tijd als je niet gericht kijkt naar de dingen die voor jou belangrijk zijn. Heb je een meubel online al gezien? Kijk dan goed naar de foto’s. Waar heb je nog je twijfels over? En hoe zit het met de afmetingen?

Alsof je in de woonkamer zit

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar probeer je op het moment dat je op je potentiële nieuwe bank ploft in te beelden dat je in je eigen woonkamer zit. Hoe voelt dat? Zit je lekker? Heb je de ruimte en het comfort om languit te gaan liggen na een lange dag?

Beoordeel het materiaal

Het materiaal, en dan voor al de kwaliteit daarvan, is van groot belang als je kijkt naar het meubel. De ene houtsoort is de andere niet en dat geldt ook voor verschillende stoffen. Gebruik je handen en voel aan alles. Check ook alle randen – hoe zijn deze afgewerkt? Geen losse stiksels? Geen splinters?

Tegen een stootje

Bedenk je goed hoe je thuis leeft. Benader het meubel dan ook zoals je zou doen als je thuis bent. Ben je op zoek naar een boekenkast die je vooral wilt vullen met je mooiste woonaccessoires of wil je een functionele kledingkast die je iedere dag intensief gaat gebruiken? In beide gevallen moeten de kasten over andere kwaliteiten beschikken. Wat is belangrijker? Stijl of stevigheid?

nog meer: wooninspiratie