Met deze interieurtool weet je zó waar een meubel vandaan komt

Foto gezien van een meubel dat je absoluut moet hebben, maar je weet niet van welk merk het is? We weten uit ervaring hoe frustrerend dat kan zijn. Maar we hebben goed nieuws. Er bestaat namelijk een online interieurtool waarmee je er zó achter bent!

vtwonen 04-2021 | ingebouwde bureau in vakkenkast met thuiswerkplek
Eikenhouten stoel Wick Swivel van Design House Stockholm (nordicnew.nl). Kunstwerk prijs op aanvraag (tessaderijk.com). Keramieken opbergmand met vlechtwerk, (fermliving.com). Polystone gezicht (hkliving.nl).Piepschuim buste (vanderlinde- webshop.com). Werkkamerontwerp prijs op aanvraag (anoukb.com). Overig privébezit

Google de afbeelding

Google is niet alleen goed voor het opzoeken van informatie. Met de app van Google kun je ook foto’s opspeuren. Hoe je dat doet? Volg deze stappen:

  1. Download de Google-app op je telefoon.
  2. Maak een foto van het meubel, of een screenshot van je telefoonscherm.
  3. Open de Google app en klik op de cameraknop in de zoekbalk.
  4. Open de foto met het meubel.
  5. Klik op het rondje van het meubel waarvan je de productinformatie wilt achterhalen.
  6. Scroll naar beneden en kijk of het erbij staat. Zo niet, zoom dan meer in of snijd de foto bij zodat je alleen het meubel ziet.

Probeer het bijvoorbeeld eens met de foto bovenaan dit artikel. Lukt het om de bureaustoel te vinden? Als je een goede foto maakt, zul je zien waar hij vandaan komt. Succes!

LEES OOK
We praten je even bij: dit zijn de populairste kleuren van 2021

Digitaal inrichten

Naast Google zijn er meer tools die de styling nét iets makkelijker maken. Zo heb je Floorplanner, een website waar je op basis van je eigen situatie het huis kunt inrichten. Zo kun je makkelijk visualiseren hoe de plannen er in de praktijk uit zullen zien.

Driedimensionaal

Misschien niet heel praktisch, maar wel heel leuk: in de app Housecraft kun je via de camera van je telefoon zien hoe een item er in jouw huis uitziet. Het werkt via een 3D-optie, je ziet ‘m gelijk verschijnen.

Stylingtool in onze shop

Onze eigen shop heeft sinds kort ook een handige tool voor het interieur: de styling tool. Hiermee kun je items in een ruimte van het huis slepen en de kleur van de muren aanpassen om die zo goed mogelijk te matchen met je eigen situatie. Handig om te kijken of iets bij elkaar past.

LEES OOK
Gulden
snede: met deze wiskundige theorie lukt elke styling

nog meer: wooninspiratie