Sierkussenverslaving? Dan is layeren de oplossing

Eén van onze favoriete accessoires? Kussens! Ze maken het huis gezellig, de bank extra comfortabel en het is de ultieme kans om wat meer kleur toe te voegen aan de ruimte. Niet gek dus als je het niet kunt houden bij één exemplaar. Sierkussens zijn gelukkig heel geschikt om te layeren. Zo pak je dat aan.

kussens op de bank | vtwonen vt tv | stylingtips van marianne over kleur geven aan de grijze bank met kussens, vloerkleed en muurverf

Van groot naar klein

Het eerste belangrijke punt van aandacht bij meerdere kussens op de bank is het formaat. Heb je een paar parels uitgekozen? Top! Begin dan met de grote kussens en leg deze alvast op de bank. Een hoek is hier de perfecte plek voor, maar ook het midden van de rugleuning is een goed vertrekpunt. Werk vervolgens van groot naar klein. Het kleinste kussen mag voorop: dus zorg dat dit een uitblinker is!

LEES OOK
De mooiste najaarstinten van 2021 voor in huis

Kleur

Bij de kleurkeuze van de kussens is de kleur van de bank het uitgangspunt. Met een felgekleurde bank kun je het beste kiezen voor kussens die passen in hetzelfde kleurenpalet, bijvoorbeeld net een tintje lichter. Heeft de bank een neutralere kleur zoals grijs, wit of zwart, dan kun heb je wat meer ruimte om te mixen. Kies twee kleuren en combineer deze of ga all out en neem een voorbeeld aan de afbeelding hierboven.

LEES OOK
Creëer een geborgen gevoel met vormen en texturen

Patroon, textuur en vorm

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl en waar de een het liever rustig houdt, kan het voor de ander niet bont genoeg. Toch geldt voor patronen en textuur dat eigenlijk alles mag. Meerdere kussens op de bank bieden juist de uitgelezen kans om wat meer dimensie en speelsheid aan te brengen in huis. Een leuke combi kan bijvoorbeeld dit effen kussen met een kussen met een patroon zijn.

nog meer: wooninspiratie