Meer ruimte in je interieur is zo gedaan!

Een huis met overal spullen, accessoires en meubels kan soms aanvoelen als overvol. Daarnaast zijn veel spullen vaak overbodig. Wil je meer lucht en ruimte in je interieur creëren, ga dan als volgt te werk!

vtwonen | meer licht in donkere kleine ruimte bank woonkamer

Schilder de muren wit

Als er één tip is die altijd werkt als je meer ruimte wilt creëren, dan is het ‘werk met wit’. Welke tint wit je ook kiest, het oogt altijd fris en opgeruimd. Wit weerkaatst (zon)licht, wat voor vergroting van de ruimte zorgt. Daarnaast zorgt deze kleur er ook voor dat je ogen tot rust komen. Heb je veel verschillende kleuren op de muren, dan zorgt dit voor drukte.

Ga je voor ruimte 2.0: schilder dan ook de vloer wit. Hoe je de vloeren wit verft, lees je hier.

Minimaliseer het kleurpalet

Heb je meubels en accessoires in allerhande kleuren? Ook hier geldt: hoe minder verschillende kleuren je in huis hebt, hoe ruimtelijker het geheel oogt. Ga er eens goed voor zitten en tel de kleuren die je terugvindt in je spullen. Turf op een lijstje van welke kleur je het meeste hebt en welke kleur eigenlijk ‘bijzaak’ is. Creëer een kleurpalet waarin je twee, maximaal drie kleuren als basis gebruikt, en een paar tinten als accentkleuren kiest. Moet je eens opletten hoe lekker dat opruimt!

Dichte kasten

Veel troep en accessoires zonder vast plek zijn perfect geschikt om in een kast te plaatsen. Open kasten zijn helemaal van nu, maar een nadeel is dat je alles ziet. Wil je meer ruimte creëren, kies dan vooral voor dichte kasten met effen kastdeuren om de inhoud ervan af te schermen. Zo hoef je niet de hele dag naar die losse spullen te kijken. Fijn hè?

Ruim op

Tja, we kunnen het niet mooier maken dan het is. Wil je van je rommelige look af, dan zit er maar één ding op: ruim het op! Sta een keer extra vroeg op, trek al je kasten leeg en stal spullen uit op de grond. Wat vind je nog mooi? Wat past niet meer en wat was je vergeten? Alles uit die laatste twee categorieën kun je weggeven of naar de kringloop brengen.

Meer opruimtips lees je hier.

nog meer: wooninspiratie