Marmoleum vloer voor een industriële look in huis

Geef je huis een industriële look met een gladde marmoleum vloer. Een marmoleum vloer is er in allerlei kleuren, zo kun je ook een vloer in verschillende kleuren neerleggen met marmoleum.

Marmoleum vloer

Marmoleum of linoleum is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Marmoleum wordt vervaardigd van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, kurk, jute, houtmeel, kalksteen, en natuurlijke kleurstoffen. Daarnaast wordt het milieuvriendelijk geproduceerd.

Marmoleum of vinyl

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is een ‘compacter’ dan vinyl. Marmoleum heeft dus een grotere dichtheid. Een vloer van Novilon heeft een schuimlaagje, dit is zachter dan marmoleum. Het schuimlaagje absorbeert meer geluid wat zorgt voor een betere geluiddemping. Hierdoor is een vinyl vloer zoals Novilon ook geschikt(er) voor in een bovenhuis, omdat de vloer zachter is. In een gewoon huis zonder boven of onderburen kun je wel kiezen voor marmoleum.

Claudy Jongstra

Hun gezamenlijke passie voor natuurlijke grondstoffen en pigmenten bracht marmoleum en kunstenaar Claudy Jongstra bij elkaar. Claudy: “De vloeren die ik heb ontworpen zijn verfijnd, poederachtig en vervaagd.” De oxide-pigmenten doen denken aan patina, de kleuren verwijzen naar de natuurlijke verfstoffen van meekrap en wouw. Verkrijgbaar in zwart, rood, okergeel en lichtgeel.

Alles over vloeren

Meer weten over alle soorten vloeren? In het vtspreekuur zijn vloeren al eens behandeld. Bekijk de antwoorden op de vragen uit het vtspreekuur over vloeren voor antwoord op al je vragen over vloeren. Bij de vernieuwde vtwonen vloerencollectie staan structuur en dessin centraal. Alle vloeren uit de vtwonen collectie zijn toepasbaar in elke ruimte van het huis, dus ook in de keuken en de badkamer. Het zijn basisvloeren waar je lange tijd mee kunt doen en sommige hebben een echte marmoleum look, maar die toch helemaal van nu zijn. Kortom: vloeren die álles hebben!

Meer marmoleum vloeren

Zoek je meer inspiratie voor een marmoleum vloer? Kijk dan verder bij onze wooninspiratie, daar vind je nog veel meer voorbeelden van interieurs met een marmoleum vloer. Leg bijvoorbeeld een mooie koeienhuid op je marmoleum vloer.

Voor meer kleurinspiratie kijk je hier.

Bron: vtwonen december 2011 | Fotografie Jeltje Janmaat | Productie Sanne Ribbers

nog meer: wooninspiratie