Make-over in Zwolle: mix van vintage, brocante en modern

Stylist Fietje Bruijn bracht de uiteenlopende woonsmaken van Marjon en Elze samen onder één dak. Uitnodigend en warm, dat was de wens. En die is vervuld. Deze producten zijn gebruikt in aflevering 8. Bekijk ook de video waarin we het oude interieur zijn en styliste Fietje haar keuzes voor deze make-over toelicht. 

Wat voorafging…

Marjon en Else wonen samen met hun dochter in een prachtige jaren 30 woning in het oude deel van Zwolle. Een mooi huis met een fijne tuin, maar het interieur is een samengeraapt zooitje. Beiden zijn hier niet blij en verlangen naar een warm en uitnodigend interieur. Voor Marjon liever geen vintage en rommelmarkt, maar juist strak, zakelijk en functioneel. Else neigt naar brocante, vintage en spullen met een verhaal. Niet gek dus, dat Else de afgelopen 17 jaar het strakke interieur van Marjon aangevuld heeft met oude meubelstukken. Waarvan veel gekregen van familie en altijd met een mooi verhaal. Maar ze zijn nu meer dan ooit klaar voor een mooie mix tussen strak en vintage. Gelukkig komt stylist Fietje ze daarbij helpen.

Bij de zetel

Bij de tv

vintage golfclub kast groene wand

In de boekenkast

v.l.n.r. en v.b.n.b

Bij de kast

neutrale eethoek rotan hanglampen

Bij de eettafel

Keuken

In de hal

Het concept

Viktor en de vtwonen stylisten gaan elke zondag op SBS6 de uitdaging aan. Ze laten bewoners weer verliefd worden op hun eigen huis. De liefde voor hun huis is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt. De vtwonenstylist kijkt met een frisse blik naar de woning én zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op één lijn komen.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Fietje Bruijn | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie