Make-over: klassiek en eclectisch voor Peter en Brenda

Wat Peter en Brenda niet durfden, deed stylist Wendy wel; spullen weggooien! Het oude interieur werd op straat gezet en nieuwe meubels en accessoires deden hun intrede. Ook de indeling van het huis werd omgegooid. Vanaf nu komen ze thuis in een opgeruimd huis met een klassiek eclectische basis. 

Zij houdt van klassiek, hij van ‘georganiseerde chaos’

Brenda en Peter zijn al vaak verhuisd, maar 2,5 jaar geleden vonden zij in Sassenheim eindelijk hun droomhuis. Helaas net in een moeilijke tijd, waardoor de inrichting op de laatste plek kwam. Tel daarbij op dat ze allebei moeilijk spullen kunnen weggooien, waardoor het huis (te) vol staat. Ook is de indeling op dit moment niet praktisch én liggen hun woonsmaken ver uit elkaar. Gelukkig komt stylist Wendy Verhaegh orde in de chaos scheppen. Peter houdt van spullen met een verhaal. Hij omschrijft zijn stijl als een ‘georganiseerde chaos’. Er mag in huis geleefd worden. Brenda komt juist graag thuis in een interieur met een rustige basis en lichte kleuren. Ze houdt van eenheid en een mix tussen klassiek en modern. Maar, net als Peter, kan ze moeilijk spullen weggooien. Het is daarom niet gek dat het huis vol staat met prullaria. Het is tijd voor een fris interieur. Zeker met drie oudere kinderen die voorlopig nog niet het ouderlijk nest gaan verlaten.

De make-over in 360°

weer verliefd op je huis: 360 tour make over aflevering 7 seizoen 9

Meer over deze make-over

Alle gebruikte producten, materialen en kleuren hebben we hieronder per ruimte voor je op een rij gezet. Deze gebruikte producten koop je bij ons in de vtwonen shop. Ook legt stylist Wendy je in deze video graag uit waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt. En kijk nog eens binnen in het nieuwe interieur van Peter en Brenda met de 360º tour.

Bij de zithoek

Bij de haard

In de erker

Bij de boekenkasten

Eethoek

Bij de eettafel

In de hal

  • Trap Steeltwist: Upstairs
    met leer Extreem Petrol en blauwstalen neuzen
  • Kleur op de lambrisering ‘Count Black 7503’: Histor
  • Kleur op de muur ‘Fragiel S 1010-R80B’: Histor
  • Hanglamp: vtwonen.be
  • Spiegel: vtwonen.be

Het concept

Kees Tol en de vtwonen stylisten gaan elke zondag op SBS6 de uitdaging aan: ze laten bewoners opnieuw verliefd worden op hun eigen huis. Omdat de woonsmaak van het koppel behoorlijk uit elkaar ligt, is de liefde voor hun huis erg bekoeld. Een vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning én zorgt er samen met Kees voor dat de verschillende woonstijlen weer op één lijn komen.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Wendy Verhaegh | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie