Verbouwen of verhuizen: een warm familiehuis

Stephan en Laura willen graag een ruimere keuken, een weggewerkte trap en een strakke afwerking. Maar lukt dat hen of gaan ze liever verhuizen? Het gezin krijgt even een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten de huidige woning onder handen nemen. Met de hulp van stylist Eva wonen ze nu in hun droomhuis! Shop de producten die zijn gebruikt voor de make-over.

Wat voorafging…

Stephan en Laura wonen samen met hun dochtertje en de kinderen van Stephan in Huizen. Laura is bij Stephan ingetrokken, maar voelt zich niet thuis in het huis. Ze heeft geprobeerd gezelligheid te creëren, maar dat is nog niet gelukt. Ze wil daarom graag verhuizen, terwijl hij wil verbouwen om de kinderen een vaste basis te kunnen geven. Stephan wil graag dat Laura gelukkig is in Huizen, maar op het moment is dat niet het geval. Laura zou deze woning nooit zelf hebben gekozen. Op de wensenlijst staat een ruimere keuken en een huis met een strakke en nette afwerking. De wenteltrap is daarbij ook een doorn in het oog. In de winter trekt de kou via de trap snel naar boven en zit het gezin met kleedjes op de bank. Stylist Eva zorgt voor een efficiëntere indeling van de woning. Blijven ze of gaan ze toch verhuizen?

360° tour door het huis

360 graden tour

Weg met de wenteltrap

Stephan wil graag dat Laura gelukkig is in Huizen, maar op het moment is dat niet het geval. Laura zou deze woning nooit zelf hebben gekozen. Op de wensenlijst staat een ruimere keuken en een huis met een strakke en nette afwerking. De wenteltrap is daarbij ook een doorn in het oog. In de winter trekt de kou via de trap snel naar boven en zit het gezin met kleedjes op de zetel. Stylist Eva zorgt voor een efficiëntere indeling van de woning. Blijven ze of gaan ze toch verhuizen?

witte keuken

Keuken

Eethoek

blauwe bank

Zithoek

televisie dressoir

Bij de piano

klamboe

Slaapkamer

Wasruimte

  • Wasmachine Samsung Addwash: Samsung

Het verdict

De make-over vonden Stephan en Laura zo geslaagd dat verhuizen geen optie meer was. Zouden jullie blijven of toch liever verhuizen?

Het concept

In ons nieuwe programma ‘Verbouwen of Verhuizen’ helpt presentatrice Airen Mylene koppels waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Hun smaak is door de jaren heen veranderd of er is sprake van  gezinsuitbreiding en gebrek aan ruimte. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen. De een wil koste wat het kost weg en de ander wil nooit zijn of haar huis opgeven. Wat kiezen ze als ze van beide opties kunnen proeven? De deelnemers ‘verhuizen’ voor even naar een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten Frans Uyterlinde, Carlein Kieboom, Anya van de Wetering en Eva van de Ven de huidige woning onder handen nemen. Blijven de bewoners of wordt het toch verhuizen? Ontdek hier ook informatie over alle gebruikte producten in de make-overs. Veel plezier!

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Eva van de Ven | Fotografie Barbara Kieboom | 360 graden tour door 360fabriek

nog meer: wooninspiratie