Verbouwen of verhuizen: kleine halfopen bebouwing

Michiel en Monique missen net een paar meter extra ruimte in huis. Ze staan daarom voor het dilemma: verbouwen ze of gaan ze verhuizen? Het gezin krijgt even een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten de huidige woning onder handen nemen. Shop de producten die zijn gebruikt voor de make-over.

Wat voorafging…

Michiel en Monique wonen samen met hun twee kinderen in een twee-onder-een-kapwoning in Badhoevedorp. Beiden hebben fijne herinneringen aan het huis, maar ze zijn het wel met elkaar eens dat ze beneden in elke ruimte net wat extra meters missen. Michiel wil daarom verhuizen, terwijl Monique toch wel graag zou willen blijven. Ruimte, dat is het grootste struikelblok voor Michiel en Monique. De keuken is te klein en elke ochtend is het een chaos. Graag willen ze de keuken ook bij de woonkamer betrekken. Maar hoe? Ze weten niet waar te beginnen. Verhuizen is daarom zeker een optie. Badhoevedorp of omgeving Haarlem staan dan hoog op het lijstje. Aan stylist Anya de taak om optisch meer ruimte te creëren. Gaat dat lukken?

360° tour door het huis

360 graden tour

Paar meter extra?

Ruimte, dat is het grootste struikelblok voor Michiel en Monique. De keuken is te klein en elke ochtend is het een chaos. Graag willen ze de keuken ook bij de woonkamer betrekken. Maar hoe? Ze weten niet waar te beginnen. Verhuizen is daarom zeker een optie. Badhoevedorp of omgeving Haarlem staan dan hoog op het lijstje. Aan stylist Anya de taak om optisch meer ruimte te creëren. Gaat dat lukken?

luchtplantjes

groene wand

Zithoek

Bij de haard

Vitrinekasten

eetkamerbank

Eethoek

taupe keuken

Keuken

Het verdict

Na de make-over stond het vast: Michiel en Monique zouden blijven in hun vernieuwde woning. Wat zouden jullie doen: blijven of toch verhuizen?

Het concept

In ons nieuwe programma ‘Verbouwen of Verhuizen’ helpt presentatrice Airen Mylene koppels waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Hun smaak is door de jaren heen veranderd of er is sprake van  gezinsuitbreiding en gebrek aan ruimte. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen. De een wil koste wat het kost weg en de ander wil nooit zijn of haar huis opgeven. Wat kiezen ze als ze van beide opties kunnen proeven? De deelnemers ‘verhuizen’ voor even naar een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten Frans Uyterlinde, Carlein Kieboom, Anya van de Wetering en Eva van de Ven de huidige woning onder handen nemen. Blijven de bewoners of wordt het toch verhuizen? Ontdek hier ook informatie over alle gebruikte producten in de make-overs. Veel plezier!

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Anya van de Wetering | Fotografie Barbara Kieboom | 360 graden t0ur door 360fabriek

nog meer: wooninspiratie