Klusvideo bureauhuisje maken

Zeg maar dag tegen rondslingerend speelgoed in de woonkamer. Met dit bureauhuisje van Karwei hebben de kinderen vanaf nu hun eigen speelzone. Eindelijk. Ook geschikt om serieus werk te verrichten, als huiswerk maken en lezen. In zo’n speelgoedhuis voelen ze zich vast snel thuis. Je maakt de speelhoek zelf. Hoe? Dat leggen we stap voor stap uit.

Klusvideo: speelhoek maken

“Zo’n groot speelparadijs helemaal zelf maken? Dat kan ik nooit…” Wij denken van wel! In deze video leggen we uit hoe je dat doet. In deze klus is de hoofdrol weggelegd voor underlayment. Wat je verder nodig hebt, vind je in de werkbeschrijving. Handen uit de mouwen en aan de slag.

Tip: Bepaal eerst de juiste werkhoogte. 73 cm. is een geschikte bureau-hoogte. Controleer of dit bij jou thuis ook de juiste hoogte is. Pas anders de hoogte aan.

Kinderparadijs in de speelhoek

Monteer als finishing touch een steigerbuis in het bureau. Hang er hanglampen in en uren, van ’s ochtends tot ’s avonds, speelplezier gegarandeerd! Ook leuk om alle gemaakte kunstwerken aan op te hangen. Heb je de make-over gezien in vtwonen doe-het-zelf aflevering 5? Daar zie je hoe blij de kinderen zijn met hun nieuwe speelhoek.

speelhoek bureauhuisje

Het concept

In het programma ‘vtwonen zelf aan de slag’ voeren de deelnemers zelf de werken uit. Maar natuurlijk niet zonder voorbereiding. De vtwonenstylist maakt vooraf een plan op basis van foto’s, moodboards en persoonlijke verhalen van de koppels. Daarmee gaan ze aan de slag gaan met vloeren, verven en andere klusjes. Zonder dat ze weten wat eindresultaat zal zijn. Is de basis gelegd, dan maakt de stylist de inrichting compleet met meubels en accessoires.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Bron: in samenwerking met KARWEI | Fotografie Barbara Kieboom | gezien in vtwonen doe-het-zelf aflevering 5

nog meer: wooninspiratie