Aflevering 5: Guido en Margreet uit Amsterdam-Noord

Guido (43) en Margreet (38) wonen samen met hun kinderen Jack, Dex en Nina in een knus dijkhuisje in Amsterdam-Noord. In hun droomhuis is het drie tegen twee, want de kinderen hebben de woonkamer veroverd. Aan de speelgoed ‘macht’ komt een einde. Guido verrast Margreet, en de kinderen natuurlijk, met een kinderspeelhoek. 

Speelhoek: alleen voor kinderen

Na een pittige verbouwing van een half jaar konden Guido en Margreet hun intrek nemen in hun dijkhuisje. Hun droomhuis. Maar op het moment is het droomhuis een huis met heel veel speelgoed. Hoe gek ze ook zijn op hun drie kleintjes, ze nemen de hele woonkamer over. Het wordt tijd dat de woonkamer weer ‘ouder vriendelijk’ wordt. Omdat Margreet alle ballen in de lucht heeft gehouden tijdens Guido’s periode van ziekte, wil hij zijn vriendin verrassen met een opgeruimde kinderspeelhoek. Marlayne Sahupala en doe-het-zelf stylist Kim van Rossenberg schieten te hulp om Guido hierbij te helpen. Wat zijn project precies is? Dat zie je zondag 18:00 uur op SBS6.

Bekijk de producten die gebruikt zijn in aflevering.

Het concept

In het programma ‘vtwonen zelf aan de slag’ voeren de deelnemers zelf de werken uit. Maar natuurlijk niet zonder voorbereiding. De vtwonenstylist maakt vooraf een plan op basis van foto’s, moodboards en persoonlijke verhalen van de koppels. Daarmee gaan ze aan de slag gaan met vloeren, verven en andere klusjes. Zonder dat ze weten wat eindresultaat zal zijn. Is de basis gelegd, dan maakt de stylist de inrichting compleet met meubels en accessoires.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie